ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ»

ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Περιοχές της Λέσβου που επλήγησαν πρόσφατα από τη θεομηνία, επισκέφθηκε σήμερα (6/12/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

 Στο Αμπελικό, μαζί με τον τέως Βουλευτή και επικεφαλής Πολιτευτή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρο Γαληνό, ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αλλά και από τον Εφημέριο του χωριού, για τις βιβλικές καταστροφές που κυρίως προήλθαν από εκτεταμένες κατολισθήσεις.

Στην Αγιάσο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσίασε στον Τέρενς Κουίκ το αμφιθέατρο και το αναγνωστήριο που διαλύθηκαν από χείμαρρους που έσπασαν τις βαριές εξωτερικές πόρτες.

Επίσης έγινε ενημέρωση και για τις σημαντικές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης το οποίο έσπασε σε πολλά σημεία από καταπτώσεις βράχων.

Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με το συνάδελφο Σπύρο Γαληνό και τον Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μανώλη Αρμενάκα, επισκεφθήκαμε πολλές από τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες πολύ σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η ανασυγκρότηση στο Αμπελικό, τον Ευεργέτουλα, στο Σταυρό, στην Αγιάσο κλπ, χρειάζεται πολλή δουλειά από πλευράς και Δημαρχίας και Περιφέρειας.

Οι δρόμοι, που αλλού έχουν σηκωθεί επάνω και αλλού έχουν βουλιάξει, θυμίζουν ταινία τρόμου του Χόλυγουντ.

Όσα διαθέσιμα μηχανήματα έχει η αυτοδιοίκηση δουλεύουν συνέχεια, με τη βοήθεια και των κατοίκων. Αλλά αυτό δεν αρκεί.

Τα ταμεία είναι άδεια. Γνωρίζουμε ότι Δήμος και Περιφέρεια είναι στο στόχαστρο των μνημονιακών περικοπών, με αποτέλεσμα οι εργασίες να προχωρούν αργά και οι άνθρωποι να ζουν μέσα στις λάσπες ή χωρίς πόσιμο νερό.

Θα επικοινωνήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου και θα του ζητήσω να εκταμιευθεί άμεσα από τα όποια διαθέσιμα κονδύλια διαθέτει το Υπουργείο του, το πρώτο 1 εκατομμύριο ευρώ, ώστε να μπορέσουν οι εδώ αρμόδιοι να κινηθούν με μια στοιχειώδη άνεση.

Βεβαίως, ενέργειες πρέπει να γίνουν και από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να αποζημιωθούν εκείνοι που επλήγησαν στις φυτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Επίσης, καταγράφονται σημαντικές ζημιές, κυρίως στο τρούλο και στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης ο οποίος πλημμύρισε. Είδα τις ζημιές, άκουσα τον εφημέριο και θα κάνω άμεση παράσταση στο κ. Τζαβάρα για άμεση συνδρομή από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ο ναός βρίσκεται υπό την Προστασία της Εφορίας Βυζαντινών Μνημείων.

Αύριο πρέπει να ταξιδέψω για το Βουκουρέστι και τη Δευτέρα έχουμε σύγκληση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το κορυφαίο ζήτημα του Συνεδρίου του Κινήματος.

Γι’ αυτό και αναγκάζομαι να φύγω απόψε. Αλλά την άλλη Τετάρτη, θα επανέλθω στο νησί, ώστε μαζί με το Σπύρο Γαληνό, τους λοιπούς Πολιτευτές, τα μέλη της Συντονιστικής, να επισκεφθούμε πάλι τις πληγείσες περιοχές για να δούμε την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αργά το απόγευμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που βρίσκεται σε κινητοποίηση, εξαιτίας διαθεσιμότητας - απόλυσης 37 μελών του προσωπικού του που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Συζήτησε επί μιάμιση ώρα, όχι μόνο το θέμα των απολύσεων με τις απολυταρχικές μεθόδους των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και τα συγκυβερνητικά μνημονιακά σχέδια για συρρίκνωση του Πανεπιστημίου, με εμφανή απώτερο στόχο τον διαμελισμό του προς Ιδιώτες.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε και το υποκατάστημα ΙΚΑ Μυτιλήνης που τελεί υπό κατάληψη, λόγω του γνωστού θέματος των επιτυχόντων με ΑΣΕΠ υπαλλήλων που η συγκυβέρνηση είτε δεν προσλαμβάνει στο ΙΚΑ ως οφείλει από τη διακήρυξη  είτε αποφάσισε να απολύσει (για όσους προσελήφθησαν στην ΑΤΕ και μετετάγησαν στο ΙΚΑ με την ιδιωτικοποίησης της).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου