ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους εθελοντές ανά τον κόσμο και τη δράση τους. Ο εθελοντισμός είναι έκφραση επικοινωνίας, έμπρακτη συνεισφορά και στάση ζωής.

 Σε έναν κόσμο κοινών προκλήσεων κανένας δεν μπορεί να πετύχει από μόνος του. Αλλά μόνο δουλεύοντας μαζί, με κοινό σκοπό, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα ασφαλέστερο, πιο ευήμερο μέλλον για όλους.

Ο εθελοντισμός περιλαμβάνει δέσμευση και εργασία παρακάμπτοντας το ατομικό συμφέρον και την προσωπική προβολή, προκειμένου να πετύχει το συλλογικό όφελος. Η εθελοντική συμμετοχή αποτελεί βασικό σύμμαχο στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της κοινωνίας, και των κοινωνικών αντιθέσεων.

Σε μια εποχή που η αδιαφορία και η προσωπική ικανοποίηση απαντάται όλο και συχνότερα, ο εθελοντισμός αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πλήττουν τους συνανθρώπους μας. Με τη βεβαιότητα και τη συνείδηση ότι η δράση τους είναι αποστολή και παράλληλα λειτούργημα.

Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά την αξία της προσφοράς, και μάλιστα την ανιδιοτελή προσφορά. Τότε επιλέγουμε να δράσουμε ομαδικά, συλλογικά χάριν του κοινού αυτού οράματος.

Η προσφορά προς τους συνανθρώπους μας είναι η κινητήρια δύναμη που πηγάζει από την ανθρώπινη ψυχή και στηρίζουμε τον εθελοντισμό, για να γίνει η χώρα μας πιο αισιόδοξη και πιο ανθρώπινη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου