ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ


ΘΕΜΑ: «Χρησιμοποίηση σύγχρονων πραιτοριανών υπό το καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας»

Σε δημοσιεύματα σύσσωμου του Διαδικτύου, γίνεται λόγος για συμφωνία της Κυβέρνησης, και πιο συγκεκριμένα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με την blackwater, μία αμερικάνικη εταιρεία, η οποία φέρει βαρύ οπλισμό, σε μοντέλο στρατο-χωροφυλακής.

 Επίσης, με βάση αυτά τα δημοσιεύματα, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις με αυτή την εταιρεία, οι οποίες μένουν κρυφές από τον Ελληνικό λαό και μάλιστα, με την υπογραφή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ..Ν. Δένδια.

Σε περίπτωση που τα εν λόγω δημοσιεύματα ισχύουν, η Κυβέρνηση καλείται να δώσει απαντήσεις αναφορικά με το πότε και από ποιους υπεγράφησαν οι συμβάσεις. Επίσης, αυτό που πρέπει ν’ αποσαφηνιστεί είναι οι σκοπιμότητες που κρύβει μια τέτοια κίνηση, όπως και το ποια τα καθήκοντα τα οποία θα έχει η συγκεκριμένη ομάδα .

Τέλος, είναι απορίας άξιο, για ποιο γεγονός, η εκτελεστική εξουσία, επιθυμεί να έχει προσωπική φρουρά μισθοφόρων με τεθωρακισμένα οχήματα ώστε να προστατευτεί.

Επειδή, οποιαδήποτε δημόσια δαπάνη πρέπει να γίνεται και να αιτιολογείται υπό το καθεστώς πλήρους διαφάνειας

Επειδή, πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας οι λόγοι για τους οποίους επελέγη, η εν λόγω, εταιρεία και τα καθήκοντα τα οποία πρόκειται να επιτελεί

Ερωτάσθε:

1.    Ποια τα ακριβή καθήκοντα που πρόκειται να έχει αυτός ο «στρατός»;

2.    Ποιος έχει ήδη υπογράψει τις εν λόγω συμβάσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία; (Να κατατεθούν τα αντίγραφα των συμβάσεων)

6/12/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος Καπερνάρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου