ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΣΕ


Την απαξίωση του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει γίνει η σύνδεση του με το δίκτυο του ΟΣΕ και κατ’ επέκταση με το λιμάνι του Μπουργκάς, έφερε στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της στη Βουλή, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.
Η Βουλευτής Δωδεκανήσου, ζήτησε από τον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτή η σημαντική καθυστέρηση, τη στιγμή που η ανάπτυξη είναι το μέγιστο ζητούμενο στην ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Έβρου και της Θράκης γενικότερα, και αν υπάρχει η πρόθεση να απαξιωθεί το λιμάνι, προκειμένου να δοθεί στους επενδυτές που θέλουν οι πιστωτές.

Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι η μελέτη για το έργο έχει ολοκληρωθεί, το έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Αν. Μακεδονίας - Θράκης και η ολοκλήρωση του εκτιμάται ότι θα γίνει το Φεβρουάριο του 2014. Δηλαδή σε ενάμιση χρόνο από σήμερα.

Ανταπαντώντας, η Μίκα Ιατρίδη, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις. Σημείωσε ακόμη, ότι αυτή η πολιτική σχετίζεται με την παράδοση των λιμανιών, όπως διαφάνηκε και με τη νυκτερινή τροπολογία των πεντακοσίων σελίδων για τα λιμάνια, του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας και ολοκλήρωσε την παρέμβαση της, αναφερόμενη στον πρώην Υφυπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος πριν ένα χρόνο, όταν διαπίστωσε την απαξίωση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης είχε δηλώσει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται αυτό το έργο εξηγεί γιατί έχουμε φτάσει στο χείλος της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου