ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ KOINΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


«Πλήρης κάλυψη των παρανομούντων και προστατευόμενων εργολάβων από πλευράς Υπουργείου ΠΕΚΑ, εγκληματική η συγκάλυψη της ΔΕΗ»


«Με μια απάντηση "ντροπή" το Υπουργείο ΠΕΚΑ κάνει "μαθήματα" νομοθεσίας την ώρα που στις μονάδες παραγωγής και στα ορυχεία διαπράττονται παρανομίες αξιόποινες που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο. Στην ξεκάθαρη ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του προσωπικού στο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η πολιτική ηγεσία του ΠΕΚΑ συνεπικουρούμενη από τη ΔΕΗ, αποφεύγουν να απαντήσουν στην ουσία και εν κατακλείδι επικαλούνται τα προσωπικά δεδομένα, καταχρηστικώς, σε μια διαδικασία που επιζητείται πλήρης διαφάνεια και διαύγεια. 
Η συγκάλυψη και ο εμπαιγμός από πλευράς Υπουργείου και Διοίκησης της ΔΕΗ είναι πλέον δεδομένος. Η αποφυγή να απαντήσει με ουσία στην καταγγελία μου για την μη αποπληρωμή των οφειλών των εργολάβων στους εργαζόμενους και την απάνθρωπή συμπεριφορά τους οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα ότι δεν θέλουν να αγγίξουν τους προστατευόμενους τους. Ήδη στην περιοχή υπάρχει έντονη φημολογία για τις σχέσεις διαπλοκής στην επιχείρηση, με θύματα τους απλούς εργαζομένους. 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου και τη διοίκηση της ΔΕΗ να μας εμφανίσουν τις καταστάσεις πληρωμών των εργαζομένων στους εργολάβους, να προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και η κείμενη εργασιακή νομοθεσία για την άμεση πληρωμή των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες και να προβούν στην άσκηση ένδικων μέσων κατά των παρανομούντων εργολάβων. Ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει, ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι εποχές προστασίας, αναλγησίας και συγκάλυψης έχουν τελειώσει και κάθε παρανομούντος να οδηγηθεί άμεσα στη δικαιοσύνη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου