ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΚΟ


«ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΜΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ»


Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των Δήμων ο υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε ένα καταιγισμό αποκαλύψεων εκ μέρους της Βουλευτή Μαγνησίας Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ.
Την συζήτηση προκάλεσε η Μ. Χρυσοβελώνη προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για την διαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ που προορίζονταν για την πληρωμή ανέργων από το υπουργείο Εργασίας. Ακολουθεί μέρος της ομιλίας της:

«Πριν ένα ακριβώς χρόνο με επίκαιρη επερώτησή της στις 9-9-11 η ΝΔ κατήγγειλε – με πρώτο επερωτώντα στη Βουλή τον σημερινό υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση -  την συμμετοχή συγκεκριμένων ΜΚΟ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των Δήμων. Τότε η ΝΔ στοχοποιούσε συγγενείς, φίλους και κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ ως ιδρυτές ΜΚΟ που ζητούσαν μερτικό από τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του φαινομένου είναι η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ που ανέλαβε 3 έργα σε Δήμους της Αττικής με τρικομματική βέβαια συναίνεση και συνεννόηση. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Κορυδαλλού και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ στάθηκε πολύ τυχερή γιατί η Συγκυβέρνηση της ενέκρινε χρηματοδότηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ για να προσλάβει συμβασιούχους στους Δήμους Ν. Ιωνίας, Νίκαιας και ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

Προσέξτε την σύμπτωση!

Πρόεδρος ΜΚΟ κ. Χριστοφορίδης: ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού.
ΜΚΟ του κ. Χριστοφορίδη: η ανάδοχος του «κοινωφελούς» έργου στον Δήμο Κορυδαλλού με την έγκριση του Υπουργείου Εργασίας!!!
Θα μου πείτε, άλλη Συγκυβέρνηση ήταν εκείνη που τα υπέγραφε αυτά κι όχι η σημερινή.
Το επιχείρημα αυτό βέβαια δεν στέκει. Γιατί το δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του Ιανουαρίου έγινε απλώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο. Και ο αγαπητός συνάδελφος κ. Γεωργιάδης που σήμερα βρίσκεται στην ΝΔ θα με επιβεβαιώσει, επειδή ο ίδιος το έλεγε όσο δεν βρισκόταν στη ΝΔ, πως «ΠΑΣΟΚ – ΝΔ , ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία διαφορά γιατί είναι η ίδια Α.Ε», όπως έλεγε τότε πολύ χαρακτηριστικά...
Επειδή κ. Υπουργέ δεν μου αρέσουν οι σκιές και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τα στοιχεία, θα καταθέσω στα πρακτικά για ενημέρωση σας κάποια έγγραφα:
  1. την από 30-7-12 απόφαση εκταμίευσης 700.000 ευρώ για το ΝΟΣΤΟ από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, η οποία αποδεικνύει ότι και η νέα Συγκυβέρνηση ενισχύει απλόχερα την συγκεκριμένη ΜΚΟ. Μαθαίνουμε όμως ότι ως παραλήπτης των χρημάτων εκ μέρους της ΜΚΟ δεν εμφανίζεται πλέον ο κ. Χριστοφορίδης αλλά ο Λεσγίδης που φέρεται να είναι πλέον πρόεδρος του ΝΟΣΤΟΥ. Πότε άραγε άλλαξε ο πίνακας με τα ονόματα των προέδρων των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ από το υπουργείο Εργασίας;  
  2. την από 11-6-12 απόφαση χορήγησης 320.000 ευρώ στο ΝΟΣΤΟ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για μιαν άλλη λυπητερή ιστορία που δεν έχω χρόνο να αναλύσω σήμερα. Τα χρήματα έχουν ως παραλήπτη τον κ. Χριστοφορίδη που δήθεν αντικαταστάθηκε αλλά εμφανίζεται μαγικά να είναι πάλι «Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ»!
  3. Την απόφαση του Δήμου Κορυδαλλού για την ανάθεση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ.
Με το πέρας της ομιλίας της η Βουλευτής Μαγνησίας Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Και μόνο η θέση του κ. Παναγιωτόπουλου ότι “θα ψάξει την υπόθεση αλλά είναι βέβαιος πως δεν θα βρεθεί τίποτα” αποτελεί από μόνη της ευθεία πρόκληση! Από την σημερινή απάντηση της Συγκυβέρνησης συμπεραίνω πως ο συνάδελφος κ. Άδωνις Γεωργιάδης κάποτε είχε όντως δίκιο. Το σύστημα «ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ – ΝΔ Α.Ε», όπως το έλεγε, ζει και βασιλεύει συγκαλύπτοντας τους φίλους του. Ελπίζω όμως όχι για πολύ, για το καλό της Πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου