ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Τα κοιτάσματα της Ν. Καβάλας ανήκουν στον λαό»

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και αφορά την κύρωση συμφωνίας για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων στην Nότια Καβάλα, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το Ελληνικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο αποκαλύπτει την ανικανότητα της Συγκυβέρνησης να τα διαχειριστεί. Ενώ από τον Αύγουστο του 2011 η Βουλή ψήφισε νόμο που ανέθετε ακριβώς αυτήν την αποστολή σε μιαν Ανώνυμη Εταιρία του Δημοσίου, την λεγόμενη ΕΔΕΥ, επί ενάμιση χρόνο αυτός ο φορέας μένει στα χαρτιά!

Διανύουμε πλέον τον 2ο χρόνο θεωρητικής ύπαρξης της εταιρίας χωρίς η ΕΔΕΥ να έχει ούτε Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε καν υπάλληλους! Υπενθυμίζω πως ο σκοπός λειτουργίας της συγκεκριμένης Εταιρίας Διαχείρισης-Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων ήταν να λειτουργήσει όχι μόνο ως ο επίσημος εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου σε θέματα συμβάσεων εκμετάλλευσης αλλά και ως ο εξειδικευμένος εμπειρογνώμονας του στον σχεδιασμό ερευνών για κοιτάσματα και αξιοποίησης των δεδομένων αυτών προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Δυστυχώς φαίνεται πως αυτή η εξέλιξη παρεμποδίζεται από προβλήματα στην μοιρασιά θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου μεταξύ των κομμάτων της Συγκυβέρνησης! Ο Ελληνικός λαός όμως δεν ενδιαφέρεται αν θα βάλει εκεί λίγους το ΠΑΣΟΚ ή αν θα αδικηθεί στην μοιρασιά η ΔΗΜΑΡ από την ΝΔ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι επιτέλους η ΕΔΕΥ να λειτουργήσει και να στελεχωθεί με άξιους ανθρώπους.

Εκείνο που αφορά τον σκληρά φορολογούμενο Έλληνα είναι να γίνει πιο αποδοτική η εκμετάλλευση των διαθέσιμων κοιτασμάτων όπως αυτά του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας.

Προκειμένου όμως η εκμετάλλευση να γίνει κατά τον επωφελέστερο για το Ελληνικό Δημόσιο τρόπο απαιτούνται διεθνείς διαγωνισμοί χωρίς αποκλεισμούς πιθανών αναδόχων και βέβαια λιγότερες αυθαίρετες παρατάσεις συμβάσεων όπως η σημερινή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου