ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ


Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις εργαζομένων του ΙΚΑ»


Σε σχέση με την δήλωση (21.12.2012) του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση για τις απολύσεις εργαζομένων του ΙΚΑ, η Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη σχολίασε τα εξής:

 «Την Πέμπτη ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι θα σεβαστεί τελικά τους 890 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 8Κ/2008 τοποθετώντας τους άμεσα στο ΙΚΑ όπου και θα έπρεπε να είχαν διοριστεί εδώ και χρόνια!

Αυτό όμως σημαίνει πως και οι 500 επιτυχόντες του διαγωνισμού της Αγροτικής Τράπεζας -της προκήρυξης 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ- οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο ΙΚΑ το 2010 θα πρέπει να τύχουν του ίδιου σεβασμού.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε καλέσει τόσο τον κ. Βρούτση όσο και τον κ. Μανιτάκη να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να τοποθετηθούν επιτέλους σε ασφαλείς, μόνιμες θέσεις οι 500 επιτυχόντες υπάλληλοι που είναι σήμερα υπό απόλυση.

Ο κ. Σαμαράς όμως προνόησε το Σεπτέμβριο να εξασφαλίσει 88 θέσεις προσωπικού στην Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για τον εαυτό του και να προσθέσει με πρόσφατο νομοσχέδιο άλλες 63 θέσεις στη άχρηστη νέα Γενική Γραμματεία Συντονισμού πέραν των δεκάδων θέσεων που ήδη υπάρχουν στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Σήμερα ο κ. Πρωθυπουργός οφείλει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό γιατί χρειάζεται κοντά του εκατοντάδες προσωπικούς και κομματικούς φίλους αλλά και γιατί δεν διαθέτει τις θέσεις αυτές για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών.

Οι ασφαλισμένοι απαιτούν να σταματήσει η αποψίλωση του ΙΚΑ από ικανούς ανθρώπους που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούν από την Συγκυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό του Ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου