ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Παράνομη η διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά δημοσίευμα σχετικά με τους συνταξιούχους της Αγροτικής Τράπεζας οι οποίοι από τον περασμένο Δεκέμβριο είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μετά την πώληση της ΑΤΕ το εν ενεργεία προσωπικό της τράπεζας μεταφέρθηκε στην υγειονομική περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι συνταξιούχοι παρέμειναν στο ΤΥΠΑΤΕ, το οποίο λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και αδυνατεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2012 να αντεπεξέλθει στην κάλυψη της υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης των συνταξιούχων της ΑΤΕ και των οικογενειών τους, οι οποίοι συνεχίζουν να πληρώνουν εισφορές από 4,5% ως 7%.

Το ΤΥΠΑΤΕ, εξαιτίας της δεινής οικονομικά θέσης που έχει βρεθεί μετά την απώλεια των εισφορών των εργαζομένων, οφείλει από το 2011 πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε νοσοκομεία, γιατρούς και ασφαλισμένους.

Εκτός της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ δεν μπορούν να προβούν ούτε σε διάφορες διαγνωστικές εξετάσεις (Αξονική, Μαγνητική, κλπ) λόγω υψηλού κόστους.

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου