ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Την έντονη αντίθεσή της εξέφρασε η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην προειδοποίηση της Κομισιόν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερες περικοπές και νέα μέτρα ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για το 2015 και το 2016.

Κάνοντας δηλώσεις η κ. Χρυσοβελώνη για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε ότι τα όσα αναφέρονται σε αυτή είναι ανεδαφικά και καταδεικνύουν την παντελή άγνοια των Ευρωπαίων για την πραγματική κατάσταση στη χώρα μας.

«Αυτό που μπορεί και πρέπει ο καθένας να συγκρατήσει από αυτή την έκθεση είναι η ουσία της: και αυτή η ουσία που ονομάζεται μέτρα, δηλαδή επιπλέον θυσίες είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε άλλο να ματώνουμε.

Οι Έλληνες έχουμε δώσει τα πάντα σε αυτή την ιστορία που πρωτεργάτες έχει την τρόικα και τους συγκυβερνώντες. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να βάλει το χέρι ο φτωχός, εξαθλιωμένος τολμώ να πω πολίτης, στην τσέπη. Αλλού πρέπει να αναζητήσουν αιμοδότες και όχι στον συνταξιούχο, στον μισθωτό, στον υπάλληλο. Υπήρξαμε χώρα νοικοκυραίων. Υπήρχε η μέση τάξη. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Οι μεσαίοι έγιναν φτωχοί, οι φτωχοί ζητιάνοι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχισθεί επειδή έτσι προστάζει μια έκθεση. Το σενάριο κάθε λίγο και λιγάκι να έρχονται κάποιοι Ευρωπαίοι, να προστάζουν νέα μέτρα και ο κ. Σαμαράς να τα επιβάλλει με το πρόσχημα ότι έτσι θα σωθούμε, έχει αποτύχει. Το βρίσκω μάλιστα αρκούντως προκλητικό την ώρα που ο κόσμος πεινάει να γίνεται λόγος για περαιτέρω θυσίες. Δεν είδαμε καμία ανάκαμψη με τις μέχρι σήμερα επιλογές. Δεν κατανοώ γιατί κάτι θα αλλάξει εάν συνεχισθεί αυτή η αιμοδοσία» υπογράμμισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Σκληρή επίσης υπήρξε η θέση της αναφορικά στην άποψη της ευρωπαϊκής έκθεσης ότι οι στόχοι της Ελλάδος για το τρέχον έτος αλλά και το 2014 θα επιτευχθούν με τα αποτελεσματικά μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Πριν αρχίσουν να ευλογούν τα γένια τους οι συγκυβερνώντας, τα μαθητούδια της Ευρώπης που περιμένουν τον καλό βαθμό από την έκθεση των Ευρωπαίων – καθοδηγητών τους, ας κάνουν μια βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας και της επαρχίας και ας βρουν το θάρρος να πουν τα ίδια στους αξιοπρεπέστατους ανθρώπους που ψάχνουν τα σκουπίδια.

Αν ο στόχος τους ήταν να εξαθλιώσουν την ελληνική κοινωνία, τότε ναι τους αξίζουν συγχαρητήρια» κατέληξε η Βουλευτής Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου