ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα για την προστασία των ασθενών που πάσχουν από τον ιό του AIDS»
  
Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, με τον έλεγχο και την προστασία των ασθενών που πάσχουν από AIDS και αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.

Το πρόβλημα οφείλεται στην υποχρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς του AIDS, εξ αιτίας της οποίας οι ασθενείς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν κανέναν έλεγχο για την ασθένειά τους από τον Απρίλιο του 2013.

Τα κονδύλια που απαιτούνται, λέγεται ότι τα έχει μπλοκάρει η Υφυπουργός Υγείας κ. Σκοπούλη.

Η απαραίτητη τεχνογνωσία υπάρχει μόνο στα Κέντρα Αναφοράς AIDS, τα οποία έχουν αναστείλει τις εξετάσεις και έτσι, δεν γίνονται τα επαναληπτικά τεστ για το AIDS, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ή μη του ιού.

Σοβαρό πρόβλημα επίσης αποτελεί το ότι έχουν σταματήσει τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον ιό στους ανασφάλιστους, με αποτέλεσμα, οι άνθρωποι αυτοί να πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Δυστυχώς, η xώρα μας μένει αθωράκιστη, απέναντι σε ένα μεγάλο κίνδυνο, που απειλεί τους πολίτες και μάλιστα σε μια περίοδο που, έχει διαπιστωθεί, ότι υπάρχει επιδημία του AIDS στους τοξικομανείς.

Γι αυτό επιβάλλεται το ταχύτερο δυνατό, να αποκατασταθούν τα προβλήματα, να γίνει η απαραίτητη χρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα να γίνονται τα τεστ για τη διάγνωση της ασθένειας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Θα φροντίσετε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί στα Κέντρα Αναφοράς ώστε να ξεκινήσουν τα τεστ για τη διάγνωση της ασθένειας του AIDS;
2.    Θα γίνει το ταχύτερο η χρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς;
3.    Θα ξεκινήσουν άμεσα να γίνονται δωρεάν τα τεστ για τον ιό στους ανασφάλιστους;

14-05-2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου