ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΘΕΜΑ: «Όχι στα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των
ασφαλισμένων στον ΟΓΑ»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά επιστολή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σχετικά με τα νέα όρια ηλικίας όσον αφορά στην ασφάλιση και συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, όπου αυτά προβλέπονται, αυξάνονται κατά δύο έτη.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης με έτος γέννησης το 1948 δικαιούνται σύνταξη λόγω γήρατος το έτος 2015, δηλαδή στο 67ο έτος της ηλικίας τους.

Οι συνταξιούχοι λοιπόν του ΟΓΑ που έκλεισαν το 65ο έτος το 2012, πλήρωσαν και το 2ο 6μηνο του 2012 και τώρα τελικά θα πάρουν σύνταξη μετά από 2 χρόνια.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε αρμοδίως ότι θα αφήσει ένα μεταβατικό στάδιο 2 χρόνων, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει παρθεί κάποια πρωτοβουλία.

Επειδή η εν λόγω κατηγορία πολιτών έχει μείνει χωρίς εισόδημα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα υπέρ τους διαφορετικά θα συνεχίσουν να πληρώνουν για 2 ακόμα χρόνια ασφαλιστικές εισφορές.

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου