ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Β’ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την έναρξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, με αφορμή την επέτειο της Μάχης Κιλκίς-Λαχανά, οι οποίες και φέτος πραγματοποιήθηκαν από την 10Μ/Π ΤΑΞΠΖ, παραβρέθηκε η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Σταυρούλα Ξουλίδου.

Η κ. Ξουλίδου στις δηλώσεις της έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μάχης για την περαιτέρω έκβαση του πολέμου αλλά και για την τύχη των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης.

«Οι γενναίοι πρόγονοί μας έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας και για το λόγο αυτό η θυσία τους αποκτά στις μέρες μας ιδιαίτερη αξία», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι «οι σύγχρονοι Έλληνες έχουμε ιερή υποχρέωση να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη και την εθνική μας συνείδηση, καθώς στις μέρες μας τα στοιχεία αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρούς εχθρούς. Ας γίνει και αυτή η επέτειος αφορμή για περισυλλογή και επιστροφή στις διαχρονικές αξίες που προσδίδουν στο έθνος μας το ιδιαίτερό του στίγμα. Μόνο έτσι θα δικαιωθεί ο θάνατος των γενναίων πολεμιστών που έπεσαν ηρωικά στο πεδίο της μάχης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου