ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ

Στο πλαίσιο επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους η αναπληρώτρια. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη Ευρωομάδα περιλαμβάνει πολιτικά κόμματα από 10 κράτη μέλη της Ε.Ε, 4 εκ των οποίων είναι σήμερα στην κυβέρνηση της χώρας τους. Μάλιστα, από την Μεγάλη Βρετανία ο πρωθυπουργός David Cameron συμμετέχει ως επικεφαλής των Tories στην Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστικών κομμάτων (ΑECR) της Ε.Ε.

Κατά την διάρκεια συνάντησης στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Βρετανό πρόεδρο του ECR και ευρωβουλευτή των Συντηρητικών Martin CALLANAN η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εξέφρασε την εκτίμηση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου για το έργο που επιτελεί η Ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια για απομάκρυνση της Ε.Ε από το φεντεραλιστικό μοντέλο και για αποφυγή της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους με κέντρο τη Γερμανία. Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕCR Frank Barrett.

Η Μ. Χρυσοβελώνη ξεκαθάρισε πως η κοινή προσπάθεια με το ECR δεν στρέφεται ενάντια στο Γερμανικό λαό αλλά αφορά αποκλειστικά εξουσιαστικές ελίτ όπως αυτή της κ. Μέρκελ που επιχειρεί να επιβάλει την ιδεολογία του φεντεραλισμού σαν μονόδρομο στους λαούς της Ευρώπης, πάντοτε υπό την κηδεμονία της ίδιας.

Επίσης η Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνομίλησε για θέματα ισότητας με την βρετανίδα ευρωβουλευτή των Tories και μέλος του ECR Μαρίνα Γιαννακουδάκη, την οποία προσκάλεσε να επισκεφθεί την χώρα μας. Ανακοινώθηκε ότι θα προηγηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα επίσκεψη του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π. Καμμένου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα περιλαμβάνει επαφές του με την ηγεσία του ECR εν όψει των Ευρωεκλογών του 2014.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων της στο Ευρωκοινοβούλιο, η Μ. Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Η αποτυχία του Μνημονίου είναι πλέον πανθομολογούμενη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαπίστωσα με ικανοποίηση ότι οι θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τις καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου στην Ελληνική οικονομία και όχι μόνο αποτελούν πλέον κοινό τόπο και για άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς με δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αυτή η συνειδητοποίηση δίνει ελπίδα στους Έλληνες για πραγματική αλλαγή. Γιατί μόνο αν κάποιος παραδεχθεί ειλικρινά το λάθος, είναι σε θέση να το διορθώσει. Μιλήσαμε με τους φίλους του ECR για το κοινό όραμα μας για μιαν Ευρώπη των Εθνών.

Ο ευρωπραγματισμός που μας ενώνει στηρίζεται εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην παραδοχή του θεμελιώδους γεγονότος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε να χτίζεται πάνω σε κοινές αξίες για να ενώσει κι όχι να συνθλίψει τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Για μας κύτταρο των ευρωπαϊκών κοινωνιών δεν είναι το απρόσωπο άτομο – καταναλωτής αλλά η οικογένεια ως συστατικό στοιχείο της εθνικής κοινότητας.

Θέλουμε μιαν Ευρώπη που να υπηρετεί τους ανθρώπους και όχι το ανάποδο. Αυτή τη προοπτική προσπαθούμε να πραγματώσουμε, μέσα σ’ ένα πνεύμα ισότητας, για μια καλύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου