ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΡΕΛΑ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ, ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΕΠΑΝΩ ΣΤΗN ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ»

«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΡΕΛΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ»

«ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 58ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ Ο ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝI ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ»

Με την καταγραφή του πανελλαδικού προβλήματος - βόμβα που αφορά την εκμετάλλευση της χερσαίας ζώνης λιμένος και παραλιών, αλλά και του μείζονος προβλήματος της απαγόρευσης οδήγησης δημοτικών οχημάτων από τους εθελοντές πυροσβέστες, σε περιπτώσεις μεγάλων δασικών πυρκαγιών, έληξε η έκτακτη διήμερη επίσκεψη στη Σάμο του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σε ό, τι αφορά το πρόβλημα της «χερσαίας ζώνης» έχει να κάνει με το τρίγωνο Υπουργείο Οικονομικών -  ΚΕΔ - Υπουργείο Ναυτιλίας, σχετικά με τις ομπρέλες στις παραλίες και τα τραπεζάκια έξω στις παραθαλάσσιες  τουριστικές περιοχές, θέμα που τίθεται για επίλυση στην πιο ακατάλληλη στιγμή, την εποχή που ξεκινά για τα καλά η τουριστική περίοδος.

«Οι άνθρωποι είναι για τα σίδερα! Αποφασίζουν να ξηλώσουν, απειλώντας με βαρύτατα πρόστιμα, όλες τις παραλιακές υποδομές, σε ομπρέλες, σε τραπεζάκια έξω και οποιαδήποτε νόμιμη δραστηριότητα δεκαετιών έχει να κάνει με τη θάλασσα», δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Τέρενς Κουίκ. Και συνέχισε:

«Τα Λιμεναρχεία στέλνουν ραβασάκια για να αποσυρθούν από παντού τα πάντα, εκτελώντας απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας, οφείλει να σκεφθεί ότι ακόμα και το ουζάκι με το μεζέ στο τραπεζάκι σε κάποιο ελληνικό λιμανάκι, είναι ένας πόλος έλξης για τον ελληνικό Τουρισμό. Που το πάει τελικά; Γιατί το κάνει τώρα;»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο οποίος για το θέμα έχει ήδη καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή, σκοπεύει να επανέλθει με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση ζητώντας αναβολή των μέτρων μέχρι και τον Οκτώβριο και επανεξέταση του προβλήματος το χειμώνα, όταν θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος.

Σε ό, τι αφορά το θέμα της οδήγησης δημοτικών αυτοκινήτων από εθελοντές πυροσβέστες σε έκτακτες περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών, το πρόβλημα είναι ότι το Υπουργείο του Κωστή Χατζηδάκη, αξιώνει πλέον από τους εθελοντές, προκειμένου να οδηγήσουν ένα αγροτικό 4Χ4 που κουβαλάει δεξαμενή με νερό, δημοτικής ιδιοκτησίας, να έχουν δίπλωμα, ούτε καν για επαγγελματικό αυτοκίνητο, αλλά δίπλωμα… χειριστή μηχανήματος!!!

«Δεν ξέρω αν ο κ. Χατζηδάκης έχει καταλάβει τι απόφαση υπέγραψε, αλλά και πρακτικά και επί της ουσίας, αποδυναμώνει όλο το πολύ σημαντικό εθελοντικό έργο στην κατάσβεση των πυρκαγιών στα δάση. Να φανταστείτε ότι εδώ στη Σάμο, το νησί με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εθελοντισμό στη χώρα, υπάρχουν 600 εθελοντές δασοπυροσβέστες που έχουν στη διάθεσης τους 100 δημοτικά οχήματα. Τώρα δεν μπορούν να τα οδηγήσουν!

Αυτό δεν είναι η απόλυτη τρέλα;»

Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι για το θέμα αυτό θα ξεκινήσει άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Χθες το βράδυ, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε συνάντηση με εθελοντές πυροσβέστες, ενώ προηγουμένως είχε δει εστιάτορες για το πρόβλημα της «χερσαίας ζώνης».

Επί της ουσίας το έκτακτο ταξίδι του Τέρενς Κουίκ στη Σάμο (το οποίο δεν ανακοινώθηκε για προφανείς λόγους) έγινε για να παραβρεθεί στην κηδεία, αυστηρά ιδιωτικά, του 58χρονου καρκινοπαθούς, τον οποίο πριν από μερικές μέρες είχε προλάβει να επισκεφθεί στο σπίτι του στο χωριό Υδρούσα, καταθέτοντας και σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι ο 58χρονος εκλιπαρούσε μέσω ΚΕΠΑ την απονομή της σύνταξης που του είχαν διακόψει για να αποδείξει ότι είναι ανάπηρος, παρ' όλο που του είχε αφαιρεθεί ενάμισης πνεύμονας!

«Ο Νίκος έφυγε με το παράπονο ότι δεν πρόλαβε να νικήσει τα τέρας των Μνημονίων και της γραφειοκρατίας. Υποσχέθηκα στη σύζυγο και τα παιδιά του ότι θα τρέξω από κοντά τις διαδικασίες για τη σύνταξη χηρείας και τα χρωστούμενα της σύνταξης που δεν πρόλαβε» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ. Και πρόσθεσε:

«Ο νομικός μου σύμβουλος Βαγγέλης Παπαγεωργίου, θα ανοίξει φάκελο στην Εισαγγελία, για το θέμα του μπάρμπα Νίκου. Οποίες παραλείψεις σε βάρος του, θα πρέπει να καταλογισθούν χωρίς οίκτο».

Ο Βουλευτής Επικρατείας συνοδευόταν σε όλες του τις δράσεις στο νησί, από τους Πολιτευτές του Κινήματος Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου και από τον Πρόεδρο της τοπικής Συντονιστικής Νίκο Παρθένη.


Στην Αθήνα επέστρεψε σήμερα (09.06.2013) το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου