ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ»

Δέσμευση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ότι θα σταλεί οπλίτης με την ιδιότητα του παθολόγου ιατρού προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας στη Σκόπελο, απέσπασε η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη μετά την επίσκεψή της στο νησί, όπου βρέθηκε με τον πρόεδρο του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο.

Σε συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή και με εκπροσώπους τοπικών φορέων, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του νησιού, ως μείζον αναδείχθηκε η έλλειψη ιατρού στη Γλώσσα. Η αντίδραση της Βουλευτού Μαγνησίας όταν της εξετέθη το πρόβλημα ήταν ακαριαία. Συνομιλώντας με τον Υπουργό Άμυνας κ Παναγιωτόπουλο έλαβε την υπουργική διαβεβαίωση ότι θα εξετασθεί άμεσα το θέμα, ώστε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στη Γλώσσα ένας οπλίτης ιατρός και με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί λύση. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί βασική υποχρέωση της Πολιτείας. Θα προσπαθήσω σε συνεργασία με τον Υπουργό Άμυνας, που με διαβεβαίωσε ότι θα ενσκήψει άμεσα στο κρίσιμο αυτό θέμα, οι κάτοικοι της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος να έχουν τον δικό τους γιατρό και να πάψουν να ταλαιπωρούνται» δήλωσε η κα Χρυσοβελώνη.

Επιπροσθέτως ο Πάνος Καμμένος και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη έγιναν αποδέκτες παραπόνων από κατοίκους και ιθύνοντες, τόσο της Σκοπέλου όσο και της Αλοννήσου όπου συνεχίσθηκε η περιοδεία τους, για την κατ’ ουσία εγκατάλειψη των Β. Σποράδων από την πολιτεία, υποστηρίζοντας ότι ελάχιστη είναι η μέριμνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με προεξάρχον αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των λιμανιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με άλλα λιμάνια της χώρας και κυρίως της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο ευχαρίστησαν την κα Χρυσοβελώνη για τον αγώνα που δίνει για το εν λόγω ζήτημα με σειρά από κοινοβουλευτικές της δράσεις.


«Δεσμεύομαι να μην αφήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας σε χλωρό κλαρί. Το λέω και το εννοώ. Όσο ο κ. Μουσουρούλης θα σφυρίζει αδιάφορα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β. Σποράδων, όπως έκανε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής μου για το συγκεκριμένο θέμα, εγώ θα συνεχίζω. Η ελληνική επαρχία πρέπει να ανακάμψει και το τουριστικό μας προϊόν να ενισχυθεί. Σε αυτό είμαι κάθετη» υπογράμμισε η Βουλευτής Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου