ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


«Στη Βουλή οι διαμαρτυρίες των αγροτών της Κρήτης - Στηρίζουμε το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο των αγροτών»


Τη στήριξή του στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο των αγροτών που πραγματοποιήθηκε χθες 04.10.2012 στο Ηράκλειο εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς.
Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε στις 03-10-2012 ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Ι. Στουρνάρα και Α. Τσαυτάρη στην οποία ζητά πέραν των άλλων:

  1. Να μην υπάρξει καμία μείωση της αγροτικής σύνταξης αλλά και καμία περικοπή των δώρων του ΟΓΑ.
  2. Να μην υλοποιηθεί καμία μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ.

Τέλος ο Νότης Μαριάς επισημαίνει στην ερώτησή του ότι το Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο θα στείλει το «ηχηρό μήνυμα των αγροτών της Κρήτης προς την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχτούν την εξαθλίωση και τον αφανισμό τους.»

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη

Θέμα: Διαμαρτυρίες των αγροτών της Κρήτης – ‘Όχι στη μείωση της αγροτικής σύνταξης

Κύριοι Υπουργοί,
           
Σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης διαμαρτύρεται για την αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης εναντίον του.

Ειδικότερα οι αγρότες της Κρήτης διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη μείωση της αγροτικής σύνταξης κατά 30 ευρώ το μήνα και την πιθανολογούμενη περικοπή των δώρων του ΟΓΑ. Επίσης αντιδρούν για τη σχεδιαζόμενη μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από το 11% στο 6 %.

Ταυτόχρονα λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης τουλάχιστον 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, πολλοί από αυτούς από την Κρήτη, θα φύγουν από το ειδικό καθεστώς και θα μετατραπούν σε καθαρούς επιτηδευματίες με βιβλία εσόδων - εξόδων.

Μάλιστα πέραν τούτου προωθείται και η κατάργηση του αφορολογήτου.

Επίσης ο αγροτικός κόσμος του νησιού διαμαρτύρεται για το ξεπούλημα της ΑΤΕ.

Για το λόγο αυτό την Πέμπτη 4/10/2012 πραγματοποιείται Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα των αγροτών της Κρήτης προς την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχτούν την εξαθλίωση και τον αφανισμό τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι Υπουργοί:

  1. Εάν μετά τις αντιδράσεις των αγροτών της Κρήτης και όλης της Ελλάδας θα εγκαταλείψουν κάθε σκέψη και σχεδιασμό για οποιαδήποτε μείωση της αγροτικής σύνταξης.
  2. Εάν θα εγκαταλείψουν το σχετικό σχεδιασμό για οποιαδήποτε μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ καθώς και κάθε άλλο μέτρο που οδηγεί στην εξαθλίωση των αγροτών της Κρήτης.
  3. Ποια μέτρα θα λάβουν για την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και την ενίσχυση των εισοδημάτων των αγροτών της Κρήτης;

Ο ερωτών Βουλευτής
    Νότης Μαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου