ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

«Η Βουλή πρέπει να έχει ουσιαστική διεθνή παρουσία»
  
Στις Βρυξέλλες, σήμερα το πρωί και στο πλαίσιο συμμετοχής της στην επιτροπή Ισότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη συναντήθηκε με Έλληνες και ξένους Ευρωβουλευτές. 

Μεταξύ αυτών ήταν και ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ καθηγητής Ι. Τσουκαλάς με τον οποίο συνομίλησε για το θέμα της ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσουκαλάς ήταν από τα ελάχιστα στελέχη της Ν.Δ που πήραν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο κλείσιμο της ΕΡΤ από τον κ. Σαμαρά. Μετά την συνάντηση αυτή, η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω δημόσια την εκτίμηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο πρόσωπο του καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά, όχι μόνο για την ακαδημαϊκή διαδρομή του αλλά και για την ανεξαρτησία σκέψης και λόγου που τον χαρακτηρίζει.

Ζούμε σε μιαν εποχή που πολλοί πνευματικοί άνθρωποι είναι δυστυχώς συμβιβασμένοι με τα κακώς κείμενα και δεν τολμούν να αντιδράσουν. Η ξεκάθαρη θέση του καθηγητή Τσουκαλά ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ μας υπενθύμισε ότι υπάρχουν και στην Ευρωβουλή πολιτικοί που νιώθουν να τους βαραίνει περισσότερο το χρέος προς την κοινωνία παρά η οποιαδήποτε κομματική υποχρέωση.

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Βουλή λυπάμαι που πλέον η εκπροσώπησή της στο εξωτερικό βασίζεται σε προσωπικές πρωτοβουλίες κάποιων Βουλευτών. Συμμετέχοντας σήμερα με δικά μου έξοδα σε μια πολύ σημαντική συνεδρίαση της επιτροπής Ισότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου εξετάσθηκε η Κοινοτική πρωτοβουλία για την ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών σε εταιρικές θέσεις υψηλής ευθύνης, διαπίστωσα ότι η Βουλή των Ελλήνων αν και είχε κληθεί να συμμετάσχει, δεν υπέβαλε ούτε καν ένα υπόμνημα για το εν λόγω σοβαρό θέμα.


Νομίζω πως τόσο ο Πρόεδρος του Σώματος κύριος Μεϊμαράκης όσο και η πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας του Ελληνικού Κοινοβουλίου κυρία Παπακώστα θα πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα της εκπροσώπησης της Βουλής στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου