ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ Ν. 4046/2012, 4093/2012, 4127/2013 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

«Ο «υπουργός της αξιολόγησης» απολύει χωρίς καμία αξιολόγηση»
  
Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέρριψε κάθε εφαρμογή της διαθεσιμότητας χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική ατομική αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας της Μαρίνας Χρυσοβελώνη:

«Ένα ερώτημα λοιπόν που θα ήθελα να θέσω στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται «υπουργός της αξιολόγησης» είναι πως συμβιβάζεται αυτή του η ιδιότητα με τις «οριζόντιες» απολύσεις. Απολύει για παράδειγμα η συγκυβέρνηση 2.000 εκπαιδευτικούς από την μέση - τεχνική εκπαίδευση. Τους αξιολόγησε κανείς αυτούς τους ανθρώπους; Μέχρι και η αδελφή του κ. υπουργού, η αξιότιμη συνάδελφος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναρωτήθηκε στην Επιτροπή αν έγινε η οποιαδήποτε ατομική αξιολόγηση; Το ερώτημα ήταν βέβαια ρητορικό. Καμία αξιολόγηση δεν έγινε πουθενά στο Δημόσιο!.

Τώρα ο κ. Μητσοτάκης λέει: θα έχουμε μαζικές διαθεσιμότητες (25.000 μόνο μέσα στους επόμενους 6 μήνες) που σημαίνει υποχρεωτική απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων (άρα και επιτυχόντων του ΑΣΕΠ) από την θέση για την οποία είχαν κριθεί κατάλληλοι μετά από ανοιχτό διαγωνισμό. Με συγχωρείτε αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τι είδους αξιολόγηση είναι αυτή! Θέλετε να βάλετε την άμαξα μπροστά από το άλογο. Αυτό που θα γίνει είναι να περιφέρετε π.χ. τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς εκβιαζόμενους από υπουργείο σε υπουργείο, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα ουσιαστικό σχέδιο αξιοποίησής τους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε ξεκάθαρα όχι στον εκβιασμό της διαθεσιμότητας. Γιατί ο δρόμος αυτός δεν έχει απλώς μια νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Είναι απότομα κατηφορικός και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου