ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις Ιατρών στο Νοσοκομείο Κυθήρων αλλά και τι γίνεται  με τη μεγάλη καθυστέρηση λειτουργίας του νεόδμητου  Νοσοκομείου»


Τα Κύθηρα είναι ένα απομακρυσμένο νησί και επιβάλλεται το Νοσοκομείο να είναι πλήρως εξοπλισμένο από ιατρικό προσωπικό, για να μη δημιουργούνται προβλήματα σε ασθενείς, για να μην διακινδυνεύει η υγεία τους. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχει μεγάλες ελλείψεις.
Από τον Ιούνιο, δεν έχει καθόλου Παθολόγο και αντιλαμβάνεται κανείς τι προβλήματα μπορούν να ανακύψουν, όταν ένα νησί δεν έχει παθολόγο.

Για ενάμιση χρόνο δεν έχει ορθοπεδικό και για αρκετά χρόνια δεν έχει παιδίατρο.

Είναι δυνατόν ένα απομονωμένο νησί να έχει έλλειψη αυτών των ειδικοτήτων;

Επίσης υπάρχει έλλειψη και στους αγροτικούς ιατρούς.

Σοβαρό επίσης θέμα αποτελεί η μη λειτουργία του νεόδμητου Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο αυτό είναι έτοιμο και μερικώς εξοπλισμένο από διετίας περίπου και πλέον, αλλά δεν χρησιμοποιείται, με κίνδυνο να αρχίσει η φθορά του από την εγκατάλειψη.

Είναι αδιανόητο, να έχουν διατεθεί χρήματα για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου και ακόμα αυτό να μη λειτουργεί και να παραμένει σε λειτουργία το παλιό!

Η αξιοποίηση του νέου Νοσοκομείου θα είναι υπέρ των ασθενών.
Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Πότε θα γίνει η κάλυψη του Ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κυθήρων, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους κατοίκους του νησιού;
  2. Πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση του παλαιού Νοσοκομείου στο νέο, που είναι έτοιμο εδώ και δύο χρόνια;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου