ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Γ.Ν. Μυτιλήνης στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική  εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, αλλά και την ανακοίνωση των ιδίων των ειδικευόμενων ιατρών που αποφάσισαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας από σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου 2012 για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας, τις ασφαλείς εφημερίες και την αναίρεση των αυθαίρετων περικοπών εφημεριών σε συγκεκριμένους συναδέλφους, οι πολιτικές υποβάθμισης του συστήματος Υγείας όχι μόνο προξενούν έλλειμμα σε νοσηλευτικό προσωπικό και αναλώσιμα είδη, αλλά περιορίζουν και την πρόσβαση των χρονίως και οξέως πασχόντων στις υγειονομικές μονάδες.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ Γ.Ν ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Η γενική συνέλευση των ειδικευόμενων ιατρών ενός ακόμα νοσοκομείου,  του ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, που έλαβε χώρα την 31η Αυγούστου 2012, αποφάσισε να προβεί σε επίσχεση εργασίας από σήμερα, Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου 2012 προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για:

α) Άμεση καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2012.

β) Βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας, που μόνο αξιοπρεπείς δεν είναι εφόσον παρατηρείται τεράστιο έλλειμμα αφενός στη στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό) και αφετέρου στην προμήθεια των υλικών και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

γ) Ασφαλείς εφημερίες (με ειδικό ιατρό από κάθε ειδικότητα σε ενεργό εφημερία) και

δ) Αναίρεση των αυθαίρετων περικοπών εφημεριών σε συγκεκριμένους συναδέλφους όπως είναι οι ακτινολόγοι και οι μικροβιολόγοι.

Δεδομένου ότι οι πολιτικές υποβάθμισης του Συστήματος Υγείας που ακολουθούνται και που εκτείνονται από τον περιορισμό της πρόσβασης των χρονίως και οξέως πασχόντων στις υγειονομικές μονάδες έως και τον αποκλεισμό των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων, από τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε αναλώσιμα τα εξουθενωτικά ωράρια των λειτουργών υγείας έως και τη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων στις μονάδες υγείας, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)    Πότε προτίθεται να εκταμιεύσει το απαιτούμενο ποσό προκειμένου να καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες για τους μήνες κατά τους οποίους οι ιατροί του Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ εργάστηκαν χωρίς να πληρωθούν;

2)    Πότε επιτέλους θα στελεχωθεί το Γ.Ν Μυτιλήνης με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το οποίο θα διευκολύνει το έργο των ήδη υπαρχόντων ιατρών και θα παράσχει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες της Λέσβου, συνδράμοντας στην αποτροπή της μεταφοράς τους από το νησί εάν παρουσιάσουν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας;

3)    Θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια των υλικών και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων; Και αν ναι πότε;

4)    Θα αναιρεθούν οι περικοπές των εφημεριών ώστε όλοι να λαμβάνουν ισότιμες αποδοχές;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου