ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων με κινητικά προβλήματα και ποσοστό αναπηρίας 67% για την άνευ εξετάσεων εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ»

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά τις επιστολές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «Ε.Σ.Α.με.Α.» και του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ, με τις οποίες ζητούν την παρέμβαση του Υπουργού για δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων με κινητικά προβλήματα και ποσοστό αναπηρίας 67% για την άνευ εξετάσεων εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επισημαίνεται ότι «Η επταμελής Επιτροπή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» εξάντλησε την αυστηρότητά της, η οποία πηγάζει από τη διάταξη του άρθρου 35 του ν. 37794/09, για αιτούντες με σοβαρά κινητικά προβλήματα που θέλουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος εισαγωγής τους σε τριτοβάθμια εκπαίδευση άνευ εξετάσεων.

Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% που προσήλθαν για εξέτασή τους στην Επταμελή Επιτροπή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», προκειμένου να κάνουν χρήση του δικαιώματος εισαγωγής  τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ άνευ εξετάσεων, διαμαρτύρονται γιατί η επιτροπή εξέδωσε αρνητική γνωμάτευση, βασιζόμενη στη διάταξη του ν. 3794/09 άρθρο 35.

Τα προαναφερόμενα μέλη είναι δικαιούχοι του επιδόματος παραπληγίας. η Επιτροπή του Νοσοκομείου, επειδή το ποσοστό των αιτούντων ανέρχεται σε 67% και όχι άνω του 67% όπως ορίζει το άρθρο 35 του Ν. 3794/09, απεφάνθη ότι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

Τονίζεται η αδικία να αποκλειστούν άτομα με παραπληγία ή άλλη κινητική αναπηρία και ποσοστό αναπηρίας 67% από την άνευ εξετάσεων εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση, και να κρίνετε ευνοϊκά τις ενστάσεις των ατόμων με κινητική αναπηρία και ποσοστό 67% προκειμένου να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του άρθρου 35 του ν.3794/09, εξεταστεί η τροποποίηση  του άρθρου 35 του ν.3794/09 καθώς και να εξεταστεί η τροποποίηση του εν λόγω άρθρου.

Επισυνάπτονται οι Επιστολές.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου