ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Σταθερή χρηματοδότηση Αθλητικών σωματείων ΑμεΑ»

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την επιστολή του «ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΦΛΩΝ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», με την οποία ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, και του αρμόδιου Υπουργού για τη μη κατάργηση της Χρηματοδότησης των αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ.

Επισημαίνεται ότι «ο σωματειακός αθλητισμός των ατόμων με Αναπηρίες, σύμφωνα και με το Νόμο 2725, βρίσκεται υπό την προστασία της Πολιτείας, όπως στοιχειωδώς οφείλει να πράττει».

Τονίζεται «η αδικία να περικόπτονται οι τακτικές ετήσιες επιχορηγήσεις σε ποσοστό από 70% έως 80%, μέχρι που ανακοινώθηκε πρόσφατα η ολοκληρωτική αναστολή τους στα πλαίσια των γενικότερων οικονομικών περικοπών της Πολιτείας».

Ζητείται η άμεση παρέμβαση, για την ανάληψη ευθύνης για τη διάσωση των Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ, με τη δέσμη μέτρων οι οποίες θα μελετούν και θα προγραμματίζουν την τακτική και έγκαιρη χρηματοδότησή τους σε ετήσια βάση.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά για τη διάσωση του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου