ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή η άμεση ένταξη των άνεργων μηχανικών στα προγράμματα ανεργίας»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σχετικά με τη μη συμμετοχή των άνεργων μηχανικών σε δράσεις και προγράμματα που προϋποθέτουν κάρτα ανεργίας.

Το τελευταίο διάστημα οι μηχανικοί είναι αντιμέτωποι µε σημαντικές μειώσεις των αποδοχών τους. Παρόλα αυτά, η πολιτεία, σύμφωνα µε τον νόμο 1545/1985 αρνείται να αναγνωρίσει στους μηχανικούς το δικαίωμα καταγραφής τους στα αντίστοιχα μητρώα ανέργων. Ο νόμος αυτός δημιουργεί πολλά προβλήματα, από την µη καταβολή επιδόματος σε άτομα που το έχουν πραγματική ανάγκη, από τον αποκλεισμό τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσο διάστημα είναι άνεργοι, μέχρι την μη συμμετοχή τους σε προγράμματα όπου απαιτούνται αποδεικτικά ανεργίας.

Τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης ζητάνε την άμεση χορήγηση από τον ΟΑΕΔ κάρτας ανεργίας για τους κλάδους των μηχανικών που θα δίνει το δικαίωμα απρόσκοπτης συμμετοχής σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προϋποθέτει κάρτα ανεργίας, την γραπτή ενημέρωση από την διοίκηση του ΟΑΕΔ για τους λόγους που δεν διευθετείται συνολικά το θέμα όταν υπάρχει ήδη ειδική τροποποίηση πιστοποίησης ανεργίας για τους μηχανικούς όσον αφορά το πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων, την καταβολή επιδόματος ανεργίας για τους άνεργους μηχανικούς και να θεωρούνται άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή έχουν εισόδημα χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό.

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου