ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


ΘΕΜΑ: «Αφύλακτη η Ήπειρος»
  
Το 2012, 250 αστυνομικοί αποσπάστηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, εκ των οποίων οι 80 υπηρετούσαν στον Δήμο Πωγωνίου, στον Έβρο. Πρόκειται για μια περιοχή, της οποίας οι κάτοικοι έχουν επισημάνει πολλές φορές και με ποικίλους τρόπους, στην ηγεσία του Υπουργείου σας, πως υπάρχει ανάγκη ενίσχυση της αστυνόμευσής της, κυρίως λόγω της δράσης κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί σταθμοί στα χωριά έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, διογκώνοντας έτσι το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις αποδυναμώθηκαν περεταίρω με τις προαναφερθείσες αποσπάσεις.

Οι κάτοικοι δηλώνουν έρμαια των ορέξεων κακοποιών στοιχείων και η εγκληματικότητα στην περιοχή είναι φανερά αυξημένη. Στις 11-5-2013 ένα ζευγάρι ηλικιωμένων δολοφονήθηκε στο ακριτικό χωριό Κτίσματα στο Πωγώνι. Λίγο νωρίτερα, ο 30χρονος Αλβανός, ο οποίος ομολόγησε ότι διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα, είχε εισβάλει ανενόχλητος στο καφενείο του χωριού και απαίτησε τα χρήματα των θαμώνων με την απειλή δύο χειροβομβίδων. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε δολοφονηθεί ένας ακόμα ηλικιωμένος στο Βοδινό της Άνω Δερόπολης.

Επιπρόσθετα, πρόσφατα ανακοινώθηκε, από το Υπουργείο σας, η δημιουργία Κέντρου Κράτησης μεταναστών στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Κακαβιάς, ακριβώς δίπλα στην ΟΥΔΕΤΕΡΗ διασυνοριακή ζώνη και στα αφύλακτα ακριτικά χωριά μας, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας 200 μεταναστών.

Επειδή, έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής,

Επειδή, οι ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας πρέπει να φυλάσσονται ικανοποιητικά,

Επειδή, η ασφάλεια είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ελλήνων πολιτών,

Ερωτάσθε:

1.    Πόσες οι οργανικές θέσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων; Πόσες από αυτές παραμένουν κενές; (Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα)
2.    Τι μετρά προτίθεστε να λάβετε για τη φύλαξη της παραμεθορίου του Ν. Ιωαννίνων;
3.    Για ποιους λόγους κρίθηκε σκόπιμη η απόσπαση αστυνομικών από τις προαναφερθείσες περιοχές;
4.    Τι προτίθεστε να κάνετε για την επαναλειτουργία των καταργηθέντων αστυνομικών τμημάτων της παραμεθορίου;

16/5/2013

Ο Ερωτών και Αιτών Βουλευτής

Βασίλειος Καπερνάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου