ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


«Την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, την ημέρα του Αγιασμού, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, αλλά και τους γονείς καλή δύναμη.

Με την ευκαιρία, τονίζουμε τον προσανατολισμό μας στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας και Εκπαίδευσης, ως κεντρικό πυλώνα στο όραμα για αναγέννηση της Πατρίδας. Μιας δημόσιας Παιδείας και Εκπαίδευσης αναβαθμισμένης, χωρίς συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που αναγκάζουν χιλιάδες μαθητές σε άσκοπες, χρονοβόρες, κοστοβόρες μετακινήσεις...........

 Μίας Παιδείας και Εκπαίδευσης που δεν θα έχει τάξεις χωρίς δασκάλους, θέρμανση, ακόμη και κιμωλίες λόγω της συνεχούς υποχρηματοδότησης που επιβάλλει το Μνημόνιο, σχολικές επιτροπές χωρίς πόρους, υποαμοιβόμενους εκπαιδευτικούς, μαθητές χωρίς βιβλία, ή σε όλο και περισσότερες περιπτώσεις χωρίς τροφή στο σπίτι, παιδιά και εφήβους που όπως εξελίσσεται η κατάσταση θα υποχρεώνονται, όπως στα μεταπολεμικά χρόνια, να βάζουν τη μόρφωση σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να βοηθούν τους γονείς για τα απαραίτητα στο σπίτι.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης και των χρεωκοπημένων πολιτικών που έφεραν τα μνημόνια.

Σήμερα η Παιδεία νοσεί και η κοινωνία πρέπει να ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον της, γιατί όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή.

Προτεραιότητα μας είναι η τόνωση της Παιδείας, η σύνδεσή της με την παραγωγή, η διαμόρφωση υπεύθυνων και ενημερωμένων νέων πολιτών που θα πρωταγωνιστήσουν θετικά στην παραγωγική αναγέννηση που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου