ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ


Με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε διαδοχικά η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.
Η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ακτοπλοΐα αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης της Βουλευτού Δωδεκανήσου, με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Σακέλλη και τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου, κ. Νίκο Καβαλλιέρο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ανέλυσαν τις θέσεις των Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα και σημείωσαν ότι θα πρέπει να δοθούν τόσο άμεσες, όσο και μεσοπρόθεσμες λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Επιπλέον τόνισαν ότι, η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι αυτή που εξασφαλίζει τόσο την εθνική και κοινωνική συνοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όσο και τη διατήρηση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας.

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρο Βενιάμη, με τον οποίο είχε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν το τρίπτυχο εφοπλισμός – ναυτικοί – πολιτεία. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων, ώστε να σχεδιαστεί μια εθνική στρατηγική για τη ναυτιλία που να ανταποκρίνεται στις παρούσες συνθήκες.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη ανέφερε στους συνομιλητές της ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνδράμουν, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, στην εξεύρεση και δρομολόγηση των απαραίτητων λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλία και θα ασκήσουν υπεύθυνη αντιπολίτευση και έλεγχο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όταν αυτό καθίσταται απαραίτητο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου