ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΘΕΜΑ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση σύστασης και λειτουργίας  Υπηρεσίας Δημοσιονομικού ελέγχου για την εκκαθάριση δαπανών του Εθνικού Κέντρου  Κοινωνικής Αλληλεγγύης »

Κύριοι Υπουργοί,

σε απόγνωση βρίσκονται οι 200 εργαζόμενοι των υπηρεσιών του Ε.Κ.Κ.Α σε όλη τη χώρα οι οποίοι  ειδοποιήθηκαν από την Υπηρεσία τους ότι η μισθοδοσία του προσωπικού δεν μπορεί να χορηγηθεί εντός των προθεσμιών που προβλέπονται, λόγω της μη διευθέτησης του θέματος  της  σύστασης τμήματος ΥΔΕ στο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο και θα εκκαθαρίζει τις δαπάνες του Ε.Κ.Κ.Α, όπως αυτό προβλέπεται από τον Ν.4071/30-4-2012 (άρθρο 45- Δημοσιολογιστικές διατάξεις).
Ο γραφειοκρατικός κυκεώνας που επικρατεί στις υπηρεσίες των τριών εμπλεκόμενων Υπουργείων και η μεταξύ τους ασυνεννοησία, έχει ως αποτέλεσμα:

α) προμηθευτές να αρνούνται να παρέχουν τρόφιμα με πίστωση για τις ανάγκες σίτισης 200 φιλοξενούμενων στις πέντε μονάδες φιλοξενίας αστέγων και ατόμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, β) οι εταιρείες παροχής καυσίμων για την κίνηση των αυτοκινήτων των μονάδων επιτόπιας παρέμβασης, της μετακίνησης φιλοξενούμενων μητέρων και παιδιών, δεν χορηγούν πλέον καύσιμα με πίστωση λόγω της καθυστέρησης αυτής, απειλούν δε με προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, η μισθοδοσία του προσωπικού δεν πραγματοποιείται με αποτέλεσμα να αδυνατούν 200 και πλέον οικογένειες να καλύψουν βασικές τους ανάγκες (έξοδα διαβίωσης, δάνεια Τραπεζών κλπ).

Ερωτάστε:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν διευθετήθηκε έως σήμερα η νομοθετική επιταγή του άρθρου 45 του Ν.4071 όπως περιγράφεται παραπάνω;
  2. Γιατί παρ’ όλες τις υπενθυμίσεις της Υπηρεσίας ( Ε.Κ.Κ.Α) καθ’ όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε ( πέντε μήνες) οι Υπηρεσίες σας αδράνησαν;
  3. Σε ποιές ενέργειες θα προβείτε άμεσα ώστε να διευθετηθεί το θέμα αυτό;                                        
Ημερομηνία 28/09/201
Αρ. πρ. 2288                                                                        
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου