ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Παράδοξη και ανερμήνευτη η καθυστέρηση για την έγκριση  της λειτουργίας Υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη»


Στις 25/09 στην Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσε ερώτηση με θέμα «Παράδοξη και ανερμήνευτη η καθυστέρηση για την έγκριση  της λειτουργίας Υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη»

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
Προς τον Υπουργό Εξωτερικών  

Θέμα: «Παράδοξη και ανερμήνευτη η καθυστέρηση για την έγκριση  της λειτουργίας Υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη»

Οι δεσμοί της Αλεξανδρούπολης με την Ρωσία, είναι πολύ παλιές και ξεκινούν από την χάραξη του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου της πόλεως που έγινε από μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από ενέργειες και δράσεις τόσο από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου στενότερης και δυναμικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, έχοντας πετύχει σπουδαία αποτελέσματα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε τόνωση του τουρισμού του τόπου μας, αλλά και της γενικότερης οικονομικής συνεργασίας με Ρώσους επιχειρηματίες και δημιουργώντας τις κατάλληλες  προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα σ' αυτή την δύσκολη περίοδο, που διέρχεται η χώρα μας.

Στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή υπήρξαν κατά το παρελθόν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές σε διπλωματικό επίπεδο για την ίδρυση υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα για την αποσυμφόρηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών του Ρώσικου προξενείου που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την εξυπηρέτηση των ευνοϊκών προοπτικών που έχουν διαμορφωθεί σε θέματα οικονομίας, επιχειρηματικότητας, επενδύσεων, θρησκείας και πολιτισμού.

Ωστόσο όμως αν και έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ίδρυσης και  το αντίστοιχο  Προεδρικό Διάταγμα είναι έτοιμο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, με συνέπεια μια σημαντική διπλωματική δομή στον ακριτικό Έβρο με όλα τα θετικά πλεονεκτήματα και τις ευνοϊκές επιπτώσεις για ένα τόσο γεωστρατηγικό μέρος της χώρας, να καθυστερεί άσκοπα. Περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμικότητα της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και την άμεση διευθέτηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην επενδυτική αναζωογόνηση της περιοχής, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και τις οποίες έχει μεγάλη ανάγκη η περιοχή.
 
ΕΡΩΤΑΣΤΕ:
  1. Ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης και των φαύλων γραφειοκρατικών διαδικασιών που εμποδίζουν την άμεση ίδρυση και λειτουργία του Υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη;
  2. Προτίθεστε να προωθήσετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια έχουν καθυστερήσει την ίδρυση του Υποπροξενείου; 

Αθήνα 18 Σεπτεμβρίου 2012                           

Ο ερωτών βουλευτής

Μαρίνος Ουζουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου