ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος»,της Δευτέρας, 03.09.2012: «4.000 ευρώ την ΗΜΕΡΑ πληρώνουμε ενοίκιο για το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος». Την ίδια ώρα, που δημοσιεύματα σύσσωμου του διαδικτυακού τύπου και των μεγάλων καναλιών, αναφέρουν πως το Ελληνικό κράτος ενοικιάζει πληρώνοντας υπέρογκα ενοίκια 686(!) ακίνητα ενώ χιλιάδες κρατικά ακίνητα μένουν αχρησιμοποίητα.

Ενώ λοιπόν το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση ψάχνουν μέτρα για την συγκράτηση των κρατικών δαπανών διαφαίνεται μία απίστευτη και τουλάχιστον προκλητική σπατάλη αναφορικά με τα ενοίκια που καλείται να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του.
 
Εκτός αυτού, ενδεικτικό δείγμα της σπατάλης στον συγκεκριμένο τομέα είναι πως τουλάχιστον 8 στις 10 κρατικές υπηρεσίες στεγάζονται σε ενοικιασμένα κτίρια, ενώ πάνω από πενήντα χιλιάδες(!) κρατικά ακίνητα παραμένουν ανεκμετάλλευτα .Επίσης, μόνο στο κέντρο της Αθήνας, το ΙΚΑ, των τεράστιων ελλειμμάτων, νοικιάζει 200 κτίρια για τη στέγαση των υπηρεσιών του.

Την ώρα λοιπόν που ο ελληνικός λαός καλείται να αποδεχτεί εκ νέου περικοπές στα ήδη πενιχρά εισοδήματά του, το ελληνικό κράτος παρουσιάζεται εξαιρετικά σπάταλο, επιβαρύνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το δημόσιο προϋπολογισμό προκαλώντας ταυτόχρονα το κοινό αίσθημα δικαίου.

Με βάση τα ανωτέρω:

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-        Πόσες είναι επ’ ακριβώς οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτίρια ιδιωτών μόνο στο κέντρο της Αθήνας;(Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα).

-        Ποιος ο ακριβής αριθμός χρημάτων που δαπανούνται μηνιαίως από το Ελληνικό δημόσιο για τα κτίρια ενοικιαζόμενων δημόσιων υπηρεσιών που στεγάζονται στην Αθήνα; (Να κατατεθεί σχετικός συγκεντρωτικός πίνακας με όλα τα κτίρια που νοικιάζει το Ελληνικό Κράτος στην περιοχή αυτή και τα χρήματα που του κοστίζει μόνο για ενοικίαση καθ’ ένα εξ αυτών)

-        Ποιες οι συμβάσεις που είναι σε ισχύ και ποια η τυχόν αμοιβή μεσαζόντων στις συμβάσεις αυτές; (Να κατατεθούν σχετικά αποδεικτικά έγγραφα)

Προτίθεται το Υπουργείο να λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση και συγκράτηση των δαπανών αναφορικά με τις υπέρογκες εκμισθώσεις και αν ναι, είναι μία εξ’ αυτών η εκμετάλλευση της αναξιοποίητης δημόσιας περιουσίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου