ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΡΟΔΟΥ, ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Α’ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


Διαδοχικές συναντήσεις είχε η Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, με το Λιμενάρχη Ρόδου, Πλοίαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου και τον Υπολιμενάρχη, Πλωτάρχη Λ.Σ Σπύρο Τάτη, τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Φώτη Νικολόπουλο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλη Ανδρουλάκη και μέλη του ΔΣ της Ένωσης, για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στα Δωδεκάνησα.

Μετά τις συναντήσεις η Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα μια εποικοδομητική συνάντηση, με τους ανθρώπους που καλούνται να αντιμετωπίσουν στα Δωδεκάνησα, την έξαρση του κύματος της λαθρομετανάστευσης. Η κατάσταση είναι οριακή.

Η Κυβέρνηση επιλέγει να χειριστεί το ζήτημα καθαρά επικοινωνιακά, τρώγοντας “υποβρύχια” και πίνοντας καφέδες σε ελεγχόμενες περιοχές, αφήνοντας τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς στην ακριτική Ελλάδα, να παλεύουν με ελάχιστα μέσα και λιγοστό προσωπικό, το οποίο έχει φτάσει ήδη στα όρια του.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση, υιοθετώντας τις επιταγές των δανειστών μας, προχωρά στις μειώσεις των μισθών των λιμενικών και αστυνομικών, έχοντας παράλληλα την απαίτηση, οι άνθρωποι αυτοί, να λειτουργούν μόνο με το φιλότιμο τους.

Ταυτόχρονα, βλέπουμε κυβερνητικούς βουλευτές να λειτουργούν λες και είναι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, καταθέτοντας ερωτήσεις ή να ομιλούν “περί ενεργειών” τους, χωρίς όμως να ομολογούν στους Δωδεκανήσιους, ότι ο αριθμός των σκαφών του Λιμενικού που αναφέρουν, δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό των σκαφών που είναι επιχειρησιακά έτοιμα.

Τελικά, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να περιορίζονται σε ευχολόγια. Σημειώνω ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που σε λίγες ημέρες, θα ψηφίσουν στη Βουλή τις οριζόντιες μειώσεις των μισθών στα σώματα ασφαλείας και την ίδια στιγμή, θα εξυμνούν το φιλότιμο τους.

Πρέπει η Κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να εφαρμόσουν αυτά που υποσχέθηκαν στο δωδεκανησιακό λαό, με στόχο να κερδίσουν τις εκλογές του Ιουνίου. Να μας πουν ακόμη, τι ακριβώς εννοούσε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Δένδιας, ότι μετά το Δουβλίνο ΙΙ, ακολουθεί το χειρότερο Δουβλίνο ΙΙΙ. Με απλά λόγια, μας είπε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι «αποθήκη» λαθρομεταναστών.

Έστω και τώρα, η Κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιήσει όσες δυνάμεις της επιτρέπει η τρόικα. Να ορθώσει επιτέλους το ανάστημά της απέναντι στους δανειστές και να τους δείξει ότι εδώ, στην εσχατιά της Ευρώπης, δίνεται καθημερινή μάχη για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική επιβίωση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου