ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


«Ηθική υποχρέωση μου η καταψήφιση των άδικων μέτρων κατά των σωμάτων ασφαλείας»


Η Ένωση των Αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Κοζάνης κάλεσε με επιστολή της τους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης να δηλώσουν την πρόθεσή τους σχετικά με την υπερψήφιση ή την καταψήφιση των μέτρων που πλήττουν επώδυνα το εισόδημα τους. Την ώρα που οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν και οι περικοπές είναι καταστρεπτικές για τη δυνατότητα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, η κυβέρνηση βρίσκοντας την εύκολη λύση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους Έλληνες αστυνομικούς περικόπτοντας ακόμη περισσότερο τους μισθούς και τα εισοδήματά τους, καθιστώντας αδύνατον να εκπληρώνουν τις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί Βουλευτές δεν έκαναν καμία ουσιαστική ενέργεια για να προστατεύσουν το Αστυνομικό σώμα, τις περικοπές που υφίστανται και την κάλυψη των βασικών αναγκών τους σε προσωπικό και υλικό εξοπλισμό, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις της υπηρεσίας αλλά και των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων. Η Ελληνική Αστυνομία είναι το μέσο προστασίας του πολίτη απέναντι στο έγκλημα, είναι ο συνδετικός κρίκος διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής, αποτελούν ένα νευραλγικό τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας που δεν πρέπει να επιβαρυνθεί περαιτέρω.

Ως βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, δηλώνω ότι θα καταψηφίσω τις κατάφωρες, άδικες και επώδυνες εκ νέου περικοπές στους ήδη πενιχρούς μισθούς των αστυνομικών. Η κυβερνητική πολιτική απέναντι στα σώματα ασφαλείας είτε προσωπικά στους Αστυνομικούς, είτε στην υπηρεσία είναι καταστροφική για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και για την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του Έλληνα Αστυνομικού.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στα άδικα μέτρα που έχει εξαγγείλει το οικονομικό επιτελείο κατά του Αστυνομικού σώματος και να συμμεριστεί τις επισημάνσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής-απάντησης της Ραχήλ Μακρή προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης:

Αξιότιμοι  κύριοι και κυρίες,
Σε απάντηση της από 3/9/12 επιστολής σας σχετικά με τις πρόσθετες περικοπές στους ήδη πενιχρούς μισθούς των αστυνομικών, σας ενημερώνω ότι όπως δημοσίως έχουμε δηλώσει μέσω του υπεύθυνου τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Βασίλη Καπερνάρου, μετά από την συνάντηση που είχε στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  στις 30/8/2012, «το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και οι Βουλευτές του τασσόμαστε, ψυχή τε και σώματι, δίπλα στους ένστολους και στα δίκαια αιτήματά σας. Δεσμευόμαστε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταψηφίσουμε το επικείμενο νομοσχέδιο το οποίο θα αφορά στις αποφασισθείσες, από την κυβέρνηση της ΤΡΟΙΚΑΣ, εκ νέου εξοντωτικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».
  
Επιπροσθέτως, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής. Ο κλάδος των αστυνομικών δεν αποτελεί κλάδο προνομιούχων, είναι σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο με ακατάστατα ωράρια, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, πληρώνοντας συχνά βαρύ «φόρο» αίματος. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αγόγγυστα εστάλησαν στον Έβρο να εξυπηρετήσουν τους όποιους πολιτικούς σκοπούς της τροϊκανής κυβέρνησης.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κι εγώ προσωπικά, ως Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, καλούμε τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στις 26/6/12(Ζάππειο Β’) για τη μη περικοπή των ειδικών μισθολογίων των αστυνομικών, καθώς και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, να σταθεί δίπλα στους αστυνομικούς και στα δίκαια αιτήματα τους. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί Βουλευτές δεν έκαναν καμία ουσιαστική ενέργεια για να προστατεύσουν το Αστυνομικό σώμα, τις περικοπές που υφίστανται και την κάλυψη των βασικών αναγκών τους σε προσωπικό και υλικό εξοπλισμό, παρά τις συνεχείς σας επισημάνσεις. Οι αστυνομικοί είναι το μέσο προστασίας του πολίτη απέναντι στο έγκλημα, είναι ο συνδετικός κρίκος διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής, αποτελούν ένα νευραλγικό τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας που δεν πρέπει να επιβαρυνθεί περαιτέρω.

Ως βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, δηλώνω ότι θα καταψηφίσω τις κατάφωρες, άδικες και επώδυνες εκ νέου περικοπές στους ήδη πενιχρούς μισθούς των αστυνομικών. Θα είμαι αρωγός στο δύσκολο έργο σας και θα είμαι πάντα δίπλα στον Έλληνα Αστυνομικό και την οικογένειά του, ενώ θα αφουγκράζομαι τα προβλήματα σας σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου