ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, ΜΝΗΜΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


«Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

 Καταρχήν, σήμερα είναι μια επέτειος που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Σαν σήμερα ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από την Οργάνωση 17 Νοέμβρη, την ίδια περίοδο που στο Κοινοβούλιο συζητείτο το σκάνδαλο Κοσκωτά.
Τα αναφέρω αυτά, πρώτα απ’ όλα αποδίδοντας τιμή σ’ έναν Έλληνα Βουλευτή, ο οποίος έπεσε για το καθήκον του, έναν αγωνιστή, ο οποίος πάλεψε τα χρόνια της δικτατορίας, ένα δημοσιογράφο, ο οποίος ήταν η ελεύθερη φωνή κατά τη διάρκεια της επταετούς διακυβέρνησης των στρατιωτικών της Χούντας. Ένα έθνος, το οποίο δεν τιμά τουλάχιστον εκείνους τους πολιτικούς που έπεσαν στο καθήκον υπηρετώντας ιδέες, που ξεχνά, είναι ένα έθνος που πεθαίνει γρήγορα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, λοιπόν, τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη. Σήμερα είναι μια μέρα, η οποία τυγχάνει ο ελληνικός λαός να αντιστέκεται απέναντι στην ξένη κατοχή της Τρόικας που προσπαθεί να επιβάλει τις πολιτικές της.

Θεωρούμε, κυρία Πρόεδρε, ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να συνεχίζει να συνεδριάζει την ώρα που Έλληνες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα βρίσκονται κάτω στους δρόμους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία.

Δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε ότι η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, η ΑΔΕΔΥ, αλλά και όλες οι οργανώσεις έχουν εξαγγείλει σήμερα πανελλαδική απεργία και θα λειτουργεί η Βουλή των Ελλήνων σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Πρέπει τώρα και με πρωτοβουλία του Προεδρείου, να σταματήσει η συνεδρίαση και εμείς τουλάχιστον σας δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δίπλα από τον ελληνικό λαό. Ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες άνεργοι. Δέκα Έλληνες που αυτοκτονούν κάθε μέρα. Εισπρακτικές εταιρίες μπαίνουν μέσα σε κάθε σπίτι. Η πολιτική της Τρόικα και των τοκογλύφων έχουν φθάσει πλέον τον ελληνικό λαό στο απροχώρητο και την ίδια στιγμή έχουμε δημόσιες δηλώσεις, ακόμα και του Προέδρου της Βουλής που μιλάνε για αποσταθεροποίηση.

Σ’ αυτό το σημείο, κυρία Πρόεδρε, θέλω δημόσια να τοποθετηθώ λέγοντας ότι η αποσταθεροποίηση είναι πιθανόν κάτι το οποίο επιθυμούν κάποιοι που θέλουν την Ελλάδα να τη δουν γρήγορα να χάνει τη δική της κυριαρχία. Αλλά θέλω να σας πω ότι πολιτικές του να επιτρέπουμε θεσμική αποσταθεροποίηση, είναι πολιτικές τις οποίες δεν πρέπει να ακολουθεί και το Προεδρείο της Βουλής.

Θέλω να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ωσεί παρών. Ο Πρόεδρος της Βουλής ή δεν θα πρέπει να εμμείνει στην παραίτησή του που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό ή θα πρέπει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του. Διότι τι μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση, όταν ένας θεσμικός παράγων, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, λειτουργεί υπό αναστολή; Και υπάρχει το ερώτημα: Αν αύριο για οποιοδήποτε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και θα χρειαστεί να αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, τι θα γίνει; Θα λειτουργήσει υπό αναστολή; Τέτοιου είδους πολιτικές ενισχύουν την αποσταθεροποίηση και τέτοιου είδους πολιτικές πρέπει να παίρνουν λύσεις.

Εγώ θέλω να ζητήσω δημοσίως να έρθει ο Πρόεδρος της Βουλής στο έδρανο και να απαντήσει σαφώς. Ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα ή όχι; Αυτό είναι μία απάντηση που οφείλει να δοθεί δημόσια και ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων.

Σας δηλώνω, κυρία Πρόεδρε, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποχωρεί από το Κοινοβούλιο και συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου