ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


«Όχι στην κατάργηση της  Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου - Καστελλίου»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα κατέθεσε σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2012ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου - Καστελλίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη υπ’ αριθ. πρωτ. 18302/24-09-2012  επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, η Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου -Καστελλίου είναι μια από τις 49 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της χώρας που θα έχουν καταργηθεί έως το τέλος του έτους. Ωστόσο ο Δήμος Αρκαλοχωρίου- Καστελλίου διαμαρτύρεται εντόνως υποστηρίζοντας ότι η  κατάργηση της εν λόγω Δ.Ο.Υ. θα αποδομήσει οριστικά τον Δήμο και ολόκληρο το νοτιοανατολικό τμήμα της Π.Ε. Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνεται στο ως άνω έγγραφο «η απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου - Καστελλίου είναι τουλάχιστον άδικη και αβάσιμη, με δεδομένο το γεγονός ότι εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο του Δήμου μας αλλά κι άλλων Δήμων του Νομού μας. Ήδη με αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών το 2011 και η Δ.Ο.Υ. Καστελλίου που λειτουργούσε στο Δήμο μας ενσωματώθηκε στη Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και τις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος μας για την παραμονή της.

Πρόκειται για ενέργεια που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της παροχής φορολογικής υπηρεσίας προς τον πολίτη, αλλά αντίθετα διευρύνει την ταλαιπωρία, το χρόνο και το κόστος   εξυπηρέτησης, αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες, επιτηδευματίες κι επιχειρηματίες, να διανύουν περισσότερα από 70 χιλιόμετρα για να εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. υποδοχής.»

Περαιτέρω, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας επισημαίνει ότι η απόφαση κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου-Καστελλίου δημιουργεί πολίτες δύο κατηγοριών, λήφθηκε χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς συναίσθηση των γεωγραφικών κατανομών, χωρίς γνώση των τοπικών δεδομένων, χωρίς καμία μελέτη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νοτιοανατολικού τμήματος της Π.Ε. Ηρακλείου και χωρίς καμία απολύτως συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αρκαλοχωρίου-Καστελλίου.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:

1.    Εάν και πότε θα προβεί σε ανάκληση της οικείας απόφασης για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ.  Αρκαλοχωρίου - Καστελλίου.
2.    Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των κατοίκων Αρκαλοχωρίου - Καστελλίου και του νοτιοανατολικού τμήματος της Π.Ε. Ηρακλείου.

Ο ερωτών Βουλευτής

   Νότης Μαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου