ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Στις 21/09/12 παρευρέθηκα μετά από πρόσκληση, στα γραφεία του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1989 στην πόλη της Πτολεμαΐδας, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αριθμεί 140 μέλη (αν και ο πραγματικός αριθμός των παιδιών με αναπηρία είναι πολύ μεγαλύτερος) και προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο απέναντι στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Ο σύλλογος αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, που τον οδηγούν  σε αδυναμία προσφοράς σε παιδιά που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

 Οι υπεύθυνοι κρατικοί φορείς θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία και προσοχή στις κοινωνικές εκείνες ομάδες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Την στιγμή που δεκάδες αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι τρέφονται από τον κρατικό κορβανά, ενώ παράλληλα χρηματοδοτούνται πάσης φύσεως και αμφιβόλου ποιότητος πολιτιστικές και γενικότερες εκδηλώσεις, θα πρέπει οι καθ’ ύλη αρμόδιοι να απολογηθούν απέναντι σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους και άμεσα να τους παρέχουν τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του συλλόγου τους.

Οι ανάγκες ενός και μόνο ατόμου με αναπηρία, δεν μπορεί να κοστολογούνται με χρήματα. Στη σημερινή εποχή της ηθικής, πνευματικής και οικονομικής κρίσης οι αξίες της ανθρωπιάς και της αγάπης πρέπει να παραμείνουν ακλόνητες.

Ως βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, δηλώνω ότι θα στηρίξω την προσπάθεια του συλλόγου, ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα καταφέρουμε να δώσουμε στα παιδιά δώρα, καθώς πέρυσι ο σύλλογος δεν κατάφερε να αγοράσει λόγω οικονομικών δυσκολιών και δεσμεύομαι να προσπαθήσω μαζί με το σύλλογο ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου