ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


«Προσωρινή αναστολή - μέχρι στιγμής- της απόφασης συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, όχι όμως και για τη Δ.Ο.Υ. Νεάπολης»


«Μετά από σχετική ερώτηση με την οποία καυτηριάζαμε την πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει την Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, και την σκληρή ανταπάντησή μας στην απάντηση του κ. Στουρνάρα, ο Υπουργός προχωρά μέχρι στιγμής σε αναστολή της απόφασής του σχετικά με την Πτολεμαΐδα, όχι όμως και για τη Νεάπολη.
Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που θα δημιουργούσε στην τοπική κοινωνία, την τοπική οικονομία αλλά και τους απλούς φορολογούμενους ο Υπουργός μέχρι στιγμής σύμφωνα με το ΦΕΚ 2552/20/09/12, εξέδωσε απόφαση για αναστολή συγχωνεύσεων ορισμένων Δ.Ο.Υ. μεταξύ των οποίων της Πτολεμαΐδας και την οποία έχει προς το παρόν εξαιρέσει και εξετάζει την περίπτωση παραμονής, όπως με ενημέρωσε πριν από λίγο.

Οι ευθύνες των τοπικών αρχόντων και των πολιτικών παραγόντων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι πολλαπλές. Γιατί εκτός της ανυπαρξίας τους τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν μέσω της διαπλοκής τους και των πληρωμένων «παπαγάλων» που διαθέτουν να παραπληροφορήσουν τους πολίτες, να δημιουργήσουν εντυπώσεις επικαλούμενοι τις «υπόγειες» διαδρομές και διασυνδέσεις, που δεν οδηγούν πουθενά και πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.

Η εποχή των πολιτικών ρουσφετιών έχει τελειώσει, η εποχή του ψεύδους και της κοροϊδίας αποτελεί παρελθόν. Οι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν υπό το φως του Ηλίου και όχι στα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής, είναι αυτές που εμπιστεύονται οι πολίτες και με την πολιτική παρέμβασή τους επιλύουν τα σοβαρά ζητήματα του τόπου.

Δεν κερδήθηκε ακόμη ο πόλεμος, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε από το γεγονός. Τίποτα δεν είναι οριστικό, τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς ο Υπουργός εξετάζει το ζήτημα και δεν έχει αποφασίσει τελεσίδικα. Γι’ αυτό το λόγο καταθέτω επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία τον καλώ να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του σχετικά με τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας ή όχι, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός των πολιτών και η πολιτική εκμετάλλευσης του ζητήματος από τοπικούς άρχοντες της περιοχής για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην οριστική αναστολή της απόφασης διακοπής λειτουργίας για τη Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, όπως και να επανεξετάσει την περίπτωση της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης Βοίου γιατί συντρέχουν σημαντικοί λόγοι για τη διατήρησή της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου