ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΦΟΡΟΥΣ


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ  ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ»


Τις απειλούμενες εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αμειβόμενοι με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών, επιβαρύνσεις που σχεδιάζει να επιβάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους τοκογλύφους δανειστές μας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίσει, όπως φημολογείται να καταργήσει το αφορολόγητο όριο και να φορολογήσει με 35% το συνολικό καθαρό εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων, τότε όσοι συμβασιούχοι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών και όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με τα…περίφημα μπλοκάκια, θα οδηγηθούν στη φορολογική εξουθένωση και στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση».

Οι φορολογούμενοι αυτοί που ουσιαστικά συνδέονται με τον εργοδότη τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, δεν είναι στην πραγματικότητα επιτηδευματίες και γι’ αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις η ήδη ισχύουσα νομοθεσία τους εξαιρεί και από τον Φ.Π.Α.

Και επειδή το μαχαίρι της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας είναι καλά ακονισμένο, από τη φοροεπιδρομή δεν γλυτώνουν ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις αφού, όπως φημολογείται, θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για καθένα από τα παιδιά τους, θα φορολογούνται με 30% ή 35% από το 1ο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και παρακράτηση 55% για το φόρο που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΝΕΟΙ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΦΟΡΟΙ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 10% ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚ, ΑΠΩΛΕΙΑ  ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κύριε Υπουργέ,

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Τρόικα σχεδιάζει την αύξηση της παρακράτησης στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών από το 20% στο 30%.

Επιπλέον εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίσει, όπως φημολογείται,  να καταργήσει το αφορολόγητο όριο και να φορολογήσει με 35% το συνολικό καθαρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απασχολούνται σήμερα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αλλά αμείβονται ως επιτηδευματίες με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών, θα οδηγηθούν στην φορολογική εξουθένωση και στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση.

Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε όσοι συμβασιούχοι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών και όσοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με τα...περίφημα μπλοκάκια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις στα ήδη πενιχρά εισοδήματά τους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί που ουσιαστικά  συνδέονται με τον εργοδότη τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, δεν είναι στην πραγματικότητα επιτηδευματίες και γι’ αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις  η ήδη ισχύουσα νομοθεσία τους εξαιρεί και από τον ΦΠΑ.

Σήμερα επιτηδευματίας που λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 700 ευρώ (8.400 ευρώ τον χρόνο) καταβάλλει στο Δημόσιο φόρο ύψους 340 ευρώ ετησίως. Με το νέο σύστημα θα πληρώνει 2.940 ευρώ!

Η κυβέρνηση «στήνει στον τοίχο» και  τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις καθώς, όπως φημολογείται από τις επιλεκτικές διαρροές στα ΜΜΕ, θα χάσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για καθένα από τα παιδιά τους. Επίσης θα φορολογούνται με 30% ή 35% από το πρώτο ευρώ, ενώ τους επιβάλλεται και παρακράτηση 55% για τον φόρο (προκαταβολή φόρου), που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)    Σκοπεύετε να τελειώνετε επιτέλους με το απαράδεκτο «άθλημα» των διαρροών - τεστ της κοινής γνώμης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι οι φορολογούμενοι πανικοβάλλονται και θα υπάρχει από τώρα έξαρση της φοροδιαφυγής;

2)    Γνωρίζετε ότι εάν δεν θεσπιστούν εξαιρέσεις και εφαρμοστούν καθολικά τέτοιου είδους μέτρα, κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης καταλύεται, με συνέπεια την έκρηξη της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας και την δραματική πλέον μείωση των εσόδων;

3)    Ποια επιτέλους θα είναι τα φορολογικά μέτρα που θα λάβετε ώστε να λειτουργήσουν ως κίνητρο παραμονής των νέων μας στην Ελλάδα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου