ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


«Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Προχθές, Σάββατο, έκανα από τη Σάμο όπου βρισκόμουν, δημόσια έκκληση προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας να τακτοποιήσουν τις τεράστιες οφειλές τους στα ΚΤΕΛ που έχουν αναλάβει τη μεταφορά, σε όλη την Ελλάδα, των μαθητών στα σχολεία τους και η οποία μεταφορά έχει ανασταλεί από την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής περιόδου.

Ήδη καταγράφονται σε πολλές περιοχές της χώρας καταλήψεις σχολείων από παιδιά που στον αιώνα των Υπολογιστών και της Τεχνολογίας, δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται για τα μαθήματά τους με συνθήκες των δεκαετιών του ’60 και πίσω, κρεμασμένα σε αγροτικές καρότσες, σε μουλάρια, με τα πόδια ή ακόμα και με ωτοστόπ, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Παράλληλα, δεν δικαιούται η κυβέρνηση να μένει απαθής και στα φαινόμενα βίας που άρχισαν να παρουσιάζονται, όπως το σημερινό επεισόδιο στη Σάμο όπου πατέρας χαστούκισε έναν από τους καταληψίες μαθητές αλλά και τη Διευθύντρια Σχολείου που είναι υπό κατάληψη, καθώς τέτοια περιστατικά είναι βέβαιο ότι μπορεί να πολλαπλασιαστούν. Ανάλογα παραδείγματα σε πρόσφατες καταλήψεις σχολείων είναι πολλά.

Επίσης, επισημαίνω, ότι δεν είναι δυνατόν να τάζονται χαριστικές εξοφλήσεις ΚΤΕΛ σε επιλεγμένους, με άγνωστα κριτήρια, νομούς της χώρας. Επιλογές οι οποίες θα ξεσηκώσουν ακόμα περισσότερο τους ήδη πιεσμένους μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Η απάθεια και η ανικανότητα της συγκυβέρνησης της εσωτερικής τρόικας πρέπει να πάρει τέλος. Δώστε λύση σε ένα πρόβλημα που έχει ήδη κοστίσει εκατοντάδες ώρες μαθημάτων σε πολλά από τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου