ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Εύρυθμη λειτουργία Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας»

Κύριε Υπουργέ,

Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας υπολειτουργεί εδώ και μήνες αφού οι  αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης δεν έχουν αναπληρωθεί. Τα κενά που έχουν δημιουργηθεί σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό καθιστούν τη λειτουργία του αδύνατη.
Τονίζεται ότι υπολειτουργούν βασικά τμήματα όπως είναι το ακτινολογικό και το τμήμα των υπερήχων με αποτέλεσμα να μένει αναξιοποίητος ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Η ελλιπής λειτουργία του ΚΥΣ έχει ως συνέπεια να καταφεύγουν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας στα κοντινότερα νοσοκομεία όπως είναι το Γ.Ν. Νικαίας «Αγ.Παντελεήμων» και το Θριάσιο Γ.Ν. Χρήσιμο είναι να αναφέρω ότι στο νησί της Σαλαμίνας κατοικούν περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι σε μόνιμη βάση ενώ τους θερινούς μήνες ο αριθμός υπερβαίνει τις 150.000.

Γίνεται κατανοητό ότι η παρούσα κατάσταση αποτελεί βασικό πρόβλημα της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι πέρα από την ταλαιπωρία και το κόστος της μετακίνησης, προστίθενται στους ήδη πλεονάζοντες εξυπηρετούμενους των δύο προαναφερθέντων νοσοκομείων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πότε προβλέπετε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας του ΚΥΣ;
  2. Έχετε υπολογίσει ποια θα ήταν η μείωση των δαπανών των νοσοκομείων από την αναβάθμιση του ΚΥΣ;

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου