ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Θέμα: «Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί - επιτυχόντες διαγωνισμού 2008-2009»

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και χρόνια εκκρεμεί μια αδικία σε βάρος 300 συμπολιτών μας οι οποίοι τα έτη 2008 και 2009 συμμετείχαν σε γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, πέτυχαν και κριθήκαν διοριστέοι. Τα ονόματά τους δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ το έτος 2009 και έκτοτε αναμένουν τον διορισμό μας, ο οποίος και δεν πραγματοποιήθηκε, όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών τις οποίες βιώνουμε καθημερινά όλοι μας.
Τα ΦΕΚ έχουν εκτελεστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, με ποσοστά που προσεγγίζουν ακόμα και το 90% και παρά το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 5000 διορισμοί την τελευταία τριετία, το Υπουργείο δεν κατάφερε να  απορροφήσει τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς. 

Στο περίφημο πολυνομοσχέδιο που ήρθε προς ψήφιση στην ολομέλεια στις 7/11/2012 υπάρχει διάταξη που θέτει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αφού η πρόσληψή τους απέχει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της τριετίας από την ημερομηνία  διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Αντιλαμβανόμενος ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι εξαιρετικά άδικο μια τέτοια ρύθμιση να συμπεριλάβει και τους αδιόριστους προηγούμενων ετών, που δεν ευθύνονται για το γεγονός της μη πρόσληψής τους πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια ειδική ρύθμιση που να δίνει οριστική λύση στο ζήτημα με την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα κενά που παρουσιάστηκαν στις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ως ενισχυτικό του συλλογισμού προσθέτω το γεγονός ότι η επιτυχία στον γραπτό διαγωνισμό απαίτησε μια προετοιμασία χρόνων και φυσικά δέσμευση κόπου, χρόνου και υλικών πόρων. Τέλος, θεωρώ ότι η αποκατάσταση μιας εξόφθαλμης αδικίας αποτελεί ηθική δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς και υποχρέωση της Πολιτείας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποια είναι η πρόβλεψη του Υπουργείου για την πρόσληψη των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών;
  2. Ποια από τα κενά που παρουσιάζονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα μπορούσαν να καλυφθούν από τη συγκεκριμένη ομάδα εκπαιδευτικών;

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου