ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού»

Κύριε Υπουργέ,

Διανύοντας τον τρίτο μήνα από την έναρξη της σχολικής περιόδου, διαπιστώνουμε πολλά κενά σε αρκετές ειδικότητες της εκπαιδευτικής βαθμίδας. Καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί καταγγελιών τόσο από συνδικαλιστικά όργανα της εκπαίδευσης όσο και από τον Τύπο.
Διατυπώνονται έντονα παράπονα τόσο από φορείς της Β’ Πειραιά, όπως η πρόσφατη επιστολή που σας έστειλε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού αναφέροντας τα κενά που παρουσιάζονται ανά σχολείο και ανά ειδικότητα, αλλά και από το σύνολο της Επικράτειας.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει για το Γυμνάσιο και Λύκειο της Αστυπάλαιας, τα οποία τελούν υπό κατάληψη των μαθητών αφού. Παρά το γεγονός ότι ο τρόπος αντίδρασης είναι κατακριτέος δε θα μπορούσε να παραβλέψει κανείς το δίκαιο της αγανάκτησης των μαθητών όταν δεν έχουν καλυφθεί ακόμα οι θέσεις οικονομολόγου, καθηγητή πληροφορικής και καθηγητή γαλλικών. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην διδάσκονται αρκετά μαθήματα σε όλες τις τάξεις και κυρίως στα πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα της Γ Λυκείου. Δικαιολογημένα επίσης, αισθάνονται αδικημένοι, γιατί σε λίγους μήνες θα κληθούν να ανταγωνιστούν συμμαθητές τους, άλλων σχολείων, που διδάσκονται τα συγκεκριμένα μαθήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποια είναι η πρόβλεψη του Υπουργείου για τα κενά που παρουσιάζονται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας;
  2. Θα υπάρχει κάποια ειδική πρόβλεψη για την αποκατάσταση της αδικίας που τελείται, ειδικά για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου;

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου