ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Αστυνομία και ένοπλες δυνάμεις με τριτοκοσμικές αποδοχές και εργασιακό μεσαίωνα»

Συνάντηση με εκπροσώπους των Αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας είχε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή, έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου. Οι εκπρόσωποι έθεσαν στην κ. Μακρή τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει για τον κλάδο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Σε πλήρη απαξίωση θα οδηγήσουν τα Σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες δυνάμεις οι παράγραφοι του πολυνομοσχεδίου που καλεί η κυβέρνηση τους Βουλευτές να υπερψηφίσουν. Διάλυση κάθε συνοχής, απαξίωση της προσωπικότητας του αστυνομικού και στρατιωτικού, καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων αλλά και καταστρατήγηση της ασάφειας του θεσμικού περιβάλλοντος είναι οι συνέπειες που θα προκαλέσει η κυβέρνηση με την υπερψήφιση του κατάπτυστου πολυνομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας δέχονται σοβαρά πλήγματα που θα ανατρέψουν τα οικονομικά και κατά συνέπεια την ζωή τους. Οι στρατιωτικοί, εκτός των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν λόγω των συχνών μεταθέσεων και των αλλαγών στη ζωή τους, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης όπως την μείωση έως και 20% όλων των επιδομάτων, αύξηση των εισφορών και των παρακρατήσεων σε απαγορευτικά ποσοστά, μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 Ευρώ στα 5.000 Ευρώ και κατάργηση όλων των πλασματικών βαθμών. Άνθρωποι με οικογένειες, σπουδές και βαθμό όπως οι Συνταγματάρχες χάνουν 560 Ευρώ, ενώ οι υπολογαχοί χάνουν 274 Ευρώ.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή και αμείλικτη για τους ανθρώπους που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και συγκεκριμένα στην Αστυνομία οι οποίοι ήδη έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας των οριζόντιων περικοπών στις ετήσιες αποδοχές τους που επιβλήθηκαν από το έτος 2009 και οι οποίες έχουν επιφέρει μειώσεις κατά 28,74% στις αποδοχές, των φόρων – εισφορών, χαρατσιών και του κύματος εντεινόμενης ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το  βιοτικό επίπεδο, την αύξηση της φορολογίας μέσω των αλλεπάλληλων μειώσεων του αφορολόγητου ορίου, την αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών και το «πάγωμα διαρκείας» από την 1.7.2011 των μισθολογικών προαγωγών και του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας. Το εφάπαξ για τους ενστόλους της αστυνομίας πόλεων που δεν τους έχει καταβληθεί πρόκειται να μειωθεί μέχρι και 45%, μια ρύθμιση που άνθρωποι που υπηρέτησαν υπό αντίξοες συνθήκες και κατέβαλαν τις εισφορές τους, τώρα πλέον χάνουν και αυτό το στήριγμα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.

Στους ένστολους οι βασικοί μισθοί μειώνονται από 2,5% έως και 20%. Επίσης “κουρεύονται” όλα τα επιδόματα (εξομάλυνσης , ειδικής απασχόλησης , ευθύνης διοίκησης , αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και ειδικών συνθηκών). Συγκεκριμένα, οι περικοπές στους υψηλόβαθμους αλλά και στους απλούς Αστυνομικούς είναι δυσβάσταχτες με το ποσό να ξεπερνά ακόμη και τα 200 Ευρώ σε αποδοχές που μετά βίας ξεπερνούν τα 1100 Ευρώ με πολύχρονη υπηρεσία και μεγάλο βαθμό. Οι μειώσεις είναι αναπάντεχες για τους αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας που τίθεται εν αμφιβόλω η επιβίωση τους, αφού οι ανάγκες της υπηρεσίας, οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και οι συνεχείς μετακινήσεις και μεταθέσεις μπορούν να καταστρέψουν την οικογενειακή συνοχή των ανθρώπων που υπηρετούν με κινδύνους για την ασφάλεια μας.

Επιπλέον, προωθούνται μέσω του πολυνομοσχεδίου απαράδεκτες πρακτικές για τις μεταθέσεις που θυμίζουν τακτικές αν όχι μεσαίωνα, ίσως μεσοπολέμου, όπως η άρση του αμετάθετου στους Αστυνομικούς που αποτελεί μεγάλο ζήτημα για την επιβίωση τους αλλά και την οικογενειακή τους συνοχή και η μη αποδοχή της μετάθεσης που οδηγεί στην αποπομπή από το σώμα. Ρυθμίσεις απάνθρωπες και απαράδεκτες για την Ελλάδα του 2012 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχοντας απόλυτη γνώση τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την απαξίωση των σωμάτων ασφαλείας και θα αγωνιστούμε να μην εφαρμοστούν τα μέτρα. Η καταστροφή των σωμάτων ασφαλείας είναι άκρως απαράδεκτη αλλά και σκόπιμη ώστε να δημιουργήσουν στη χώρα κατάσταση χάους και να προκαλέσουν προβλήματα, ώστε να μπορούν να ασκήσουν τις τρομοκρατικές τους πολιτικές ενάντια στους πολίτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου