ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ


«Επιτέλους!

Ο κ. Σαμαράς είπε και μια αλήθεια. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή με το Μεσοπρόθεσμο 2013 - 2016, πράγματι θα είναι τα τελευταία.

Και αυτό, γιατί, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφτηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, η αύξηση στους φόρους, οι μειώσεις στις δαπάνες των νοσοκομείων, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και όλων των δημόσιων φορέων, οι συνακόλουθες απολύσεις προσωπικού και η κατάρρευση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα γίνονται αυτόματα. Δεν θα ψηφίζονται στη Βουλή.

Με απλά λόγια, όταν τα μέτρα αποτυγχάνουν, και η εμπειρία έχει δείξει ότι τα μέτρα είναι σχεδιασμένα για να αποτυγχάνουν, ο απλός Έλληνας πολίτης θα καλείται να πληρώνει ο ίδιος τις αποτυχίες των άλλων.

Και όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος από τη Βουλή.

Καταλύεται έτσι, κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και δημοκρατίας.

Το ευχάριστο βέβαια για τους Δωδεκανήσιους Βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι στην περίπτωση που τυχόν καταργηθούν, στο πλαίσιο του αυτόματου μηχανισμού, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας, αυτοί θα μπορούν να λένε στους συμπατριώτες μας ότι… δεν το ψήφισαν.

Και θα έχουν δίκιο. Και θα συνεχίσουν ακάθεκτοι να δουλεύουν, για την προώθηση της νησιωτικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου