ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


«ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά εκτελώντας τις εντολές της Τρόικας, κατεδαφίζει οριστικά σε συνδυασμό με το Μνημόνιο ΙΙ και το Μνημόνιο ΙΙΙ, ό,τι έχει απομείνει από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Περιφέρειες είναι αδύνατον πλέον να εκτελέσουν τα επενδυτικά τους προγράμματα. Παράδειγμα η Περιφέρεια Καστοριάς που μέσα σε 3 χρόνια είχε περικοπές 70% και φέτος από το 1,5 εκατομμύριο που δικαιούτο για έργα στην περιοχή ευθύνης της, της πέταξαν ένα ξεροκόμματο 160.000 ευρώ.

Αντίστοιχα παραδείγματα συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Τώρα οι μνημονιακές πολιτικές του πρωθυπουργού των Ζαππείων Ι, ΙΙ και ΙΙΙ έρχεται να ισοπεδώσει ό, τι είχε απομείνει όρθιο και στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Από την Παρασκευή, σε όλους τους νομούς που επισκέφθηκα της Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά, έχω συναντηθεί με Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους και εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Από όλους εισέπραξα κραυγές αγωνίας οι οποίες έχουν να κάνουν και με το μηδενισμό των ταμειακών δυνατοτήτων των Δήμων και με τον επερχόμενο κίνδυνο να μην μπορούν οι ΟΤΑ να προσφέρουν έστω και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες τους ακόμα και σε ευαίσθητους τομείς όπως η καθαριότητα, αλλά και με την εξαναγκαστική απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ακόμα και σε νοικοκυρεμένους Δήμους όπου ήδη το προσωπικό ήταν λιγότερο από το απαιτούμενο.

Είναι θέμα ολίγων μηνών να προστεθούν στον κατάλογο των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με τους Δημάρχους να βρίσκονται ήδη στα κάγκελα.

Εκπρόσωποι εργαζομένων, στις συναντήσεις που είχα μαζί τους, ζήτησαν την παρέμβαση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλα τα επίπεδα. Και μέσα από το κοινοβουλευτικό τους έργο και με παραστάσεις διαμαρτυρίας απευθείας στη κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και συμπαραστάτες ενός συνεχόμενου αγώνα που ξεκινούν και οι εργαζόμενοι και οι Δήμαρχοι.

Προσωπικά τους το υποσχέθηκα, όπως υποσχέθηκα ότι το μήνυμα το έχουν ήδη πάρει όλοι οι Βουλευτές του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες και σε εκείνες που εξελέγησαν αλλά και σε εκείνες που έχουν θέσει υπό τη βουλευτική τους εποπτεία.

Θέλω να ελπίζω ότι μέσα σε όλη αυτή την αντάρα δεν θα εμφανιστεί, αυτό που έχω αποκαλύψει εδώ και δύο χρόνια, από τότε που παρουσίαζα το αντιμνημονιακό δελτίο του Κόντρα Channel.

Ότι δηλαδή, δεν θα εμφανιστεί η ARVATO GOVERNMENT SERVICES, η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων η οποία σπεύδει για να «εξυπηρετήσει» και πτωχευμένους Δήμους, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε πολλά σημεία του πλανήτη. Μία εταιρεία του ομίλου BERTRLSMANN η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιο και την RTL, πολύ γνωστή για τις ραδιοτηλεοπτικές της ενασχολήσεις.

Ένα κλασικό παράδειγμα του πως κλείνονται κυβερνητικές δουλειές από εταιρίες που έχουν στο όχημα τους και πανίσχυρα μίντια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου