ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ «ΤΡΙΑΝΤΑ» ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΠΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


«ΣΑΚΙΑ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ. ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΖΗΤΩ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ»

Τις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές συνθήκες τις οποίες υφίστανται 30 νήπια του 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου που γνωρίζουν από την παιδική τους ηλικία το πραγματικό, στυγνό πρόσωπο της Πολιτείας, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

 Σαν τα σακιά, πεταμένα από εδώ και από εκεί, 30 «τεκμήρια» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, εδώ και δύο μήνες, αφού ένιωσαν στο πετσί τους το τσίμπημα των ψύλλων, μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες απεντόμωσης, μεταφέρθηκαν σε ένα… κελί μόλις 20 τετραγωνικών μέτρων στο 1ο Νηπιαγωγείο Σάμου, ενώ όσα «περίσσεψαν» στοιβάχθηκαν στην αίθουσα προβολών του 2ου Δημοτικού Σχολείου!

Όπως ενημερώνει τον Τέρενς Κουίκ ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Γιώργος Γαρυφάλλου «τα νήπια δεν μπορούν να πάνε ούτε στην τουαλέτα ούτε στην κουζίνα αφού υποχρεούται να διανύσουν μέσα στη βροχή και το κρύο όλα μαζί (λόγω της έλλειψης 2ης Νηπιαγωγού) μία μεγάλη απόσταση μέσα στη βροχή και το κρύο».

Η αδιαφορία της Πολιτείας; Παροιμιώδης! Την ώρα που αθώες ψυχές, στην πιο τρυφερή τους ηλικία, βιώνουν ένα νέο… Κωσταλέξι, Δήμος και Πρωτοβάθμια ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, δηλώνοντας και οι δύο αναρμόδιοι. Και επειδή, ότι δεν μπορεί να «επιλυθεί» συγκαλύπτεται, η Πρωτοβάθμια απειλεί με Ε.Δ.Ε νηπιαγωγούς και δασκάλους αν τολμήσουν να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους!

Επιπλέον στην ίδια ερώτηση, ο Τέρενς Κουίκ βγάζει στην επιφάνεια το θέμα του ελέγχου της αντισεισμικότητας των σχολείων της Σάμου.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΤΡΙΑΝΤΑ «ΤΕΚΜΗΡΙΑ» ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΠΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Σαν τα σακιά, πεταμένα από εδώ και από εκεί, 30 νήπια του 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου εδώ και 2 μήνες υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία.

Αφού ένιωσαν αρκετές φορές στο πετσί τους, στις αρχές του Οκτώβρη, το τσίμπημα των ψύλλων, μετά τις 3 αποτυχημένες προσπάθειες των συνεργείων απεντόμωσης, τελικά μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των γονιών τους, 13 από αυτά μεταφέρθηκαν σε μια αίθουσα 20 μόλις τετραγωνικών στο 1ο Νηπιαγωγείο Σάμου.

Τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου στοιβαγμένα στην αίθουσα προβολών του σχολείου!

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου:

Στο 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου τα 13 νήπια (εδώ και 25 μέρες) έχουν μπει σε μια καινούρια ταλαιπωρία, αφού για να πάνε στις τουαλέτες και στην κουζίνα του Νηπιαγωγείου, περνούν μέσα στη βροχή και το κρύο διανύοντας μια μεγάλη απόσταση.

Χαρακτηριστικό και εξοργιστικό της όλης κατάστασης που επικρατεί είναι πως αν ένα νήπιο πρέπει να πάει στην τουαλέτα, η δασκάλα θα πρέπει να πάρει μαζί της συνοδεία και όλα τα άλλα παιδάκια, αφού δεν υπάρχει 2ος νηπιαγωγός για να φυλάξει τα υπόλοιπα!!!

Μέχρι σήμερα τα 13 αυτά παιδιά παραμένουν σε ένα μικρό χώρο στον οποίο δεν μπορούν να αναπτύξουν καμία απολύτως δραστηριότητα.

Στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού όλα τα παιδιά χαίρονται με τις δραστηριότητες που ετοιμάζουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τα 13 αυτά νήπια (λόγω και των έντονων βροχοπτώσεων) παραμένουν κλεισμένα στην αίθουσα των 20 τ.μ. και κοιτούν τους τοίχους!

Από την άλλη Δήμος και Πρωτοβάθμια ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για το ποιος έχει αρμοδιότητα για το θέμα.

Ο Δήμος Σάμου ως υπεύθυνος για τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολικών κτιρίων έχει κολλήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες ψάχνοντας χρήματα.

Από την άλλη η Πρωτοβάθμια (υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία των σχολείων) για αυτό που νοιάζεται περισσότερο, είναι να μην βγουν στην δημοσιότητα εικόνες της τοπικής τηλεόρασης και της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί, αφού εγκάθετοι/ες  κομματάρχες απειλούν με Ε.Δ.Ε. νηπιαγωγούς και δασκάλους αν τολμήσουν να κάνουν δηλώσεις στην κάμερα!

Αυτό που απαιτείται για την μεταφορά τους σε μια αξιοπρεπή αίθουσα είναι οι απαραίτητες εργασίες κόστους το πολύ 600 Ευρώ.

Οι γονείς των νηπίων έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια της αγανάκτησης και
έχουν εξαγριωθεί με την συμπεριφορά ορισμένων.

Και σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

1.    Τι είναι άραγε αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία από τα 13 αυτά μικρά νήπια;

2.    Ποιος είναι αυτός που επιλέγει σε 13 μωρά παιδιά να έχουν μια τέτοια πρώτη άσχημη εμπειρία από το Ελληνικό σχολείο;

3.    Πόσο ακόμη θα συνεχίζει η Πολιτεία να παίζει τον ρόλο του Ηρώδη;

4.    Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στις 22 Απριλίου του 2011 απαιτείται από το 2004 να γίνει προσεισμικός έλεγχος του Ο.Σ.Κ. σε 23000 σχολικά κτίρια σε όλη την Ελλάδα. Σε 539 περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (όπως επισημαίνεται στην έκθεση) αφού ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ τις σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές. Ήδη έχουν ενημερωθεί από τον Ο.Σ.Κ. όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Μεταξύ αυτών και σε όλα τα σχολεία της Σάμου Λέσβου και Χίου που έχουν χτιστεί προ του 1986. Τι έχει γίνει μέχρι τώρα και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για το κρίσιμο αυτό θέμα ειδικά στη Σάμο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου