ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ


«Βάλτε πλάτες ως Υπουργός Παιδείας και μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς των γνωστών ανθελληνικών κέντρων της Θράκης για να χαθεί η ελληνική γλώσσα από την περιοχή» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στην Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και συζητήθηκε χθες (3/12/2012) στη Βουλή.

 Ο Τέρενς Κουίκ επεσήμανε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να επιβάλλει στους Έλληνες μαθητές μουσουλμανικού θρησκεύματος την εκμάθηση μόνο της τουρκικής γλώσσας, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποκλείσει με την εξαφάνισή τους την πομακική γλώσσα καθώς και τη Ρομανί (των Ρομά) που είναι οι μητρικές γλώσσες χιλιάδων μουσουλμανοπαίδων καθώς και την ελληνική στα μουσουλμανικά σχολεία.

«Η Θράκη είναι σε πολλαπλό κίνδυνο» είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και πρόσθεσε:

«Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση λόγω των Μνημονίων κλείνει Πρεσβείες και Προξενεία, η Τουρκία ανοίγει άλλο ένα διπλωματικό της πόστο, στην Ανδριανούπολη, ακριβώς στο προσκέφαλο της Θράκης, με έναν Πρέσβη και τρεις Προξένους από τους οποίους ο ένας θα ασχολείται και με τα γλωσσικά ζητήματα.

Απλά σας υπενθυμίζω αυτό που κατεγράφη ότι το είπε ο Χένρυ Κίσινγκερ. Ότι αν θέλεις να διαλύσεις τους Έλληνες, στόχευσε την οικογένειά τους, την Ορθοδοξία τους και τη γλώσσα τους».

Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε και στο σοβαρότατο θέμα της απαξίωσης της ελληνικής παιδείας στις κοιτίδες της Ομογένειας λέγοντας τα εξής:

«Τον αφανισμό της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό τον ξεκίνησε η Άννα Διαμαντοπούλου ανακαλώντας εκατοντάδες καθηγητές στην Ελλάδα σε εφαρμογή της μνημονιακής της πολιτικής και κλείνοντας αντίστοιχα σχολεία.

Σας καταθέτω επιστολή 18χρονου μαθητή από το Μόναχο, παιδί της Ομογένειας, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Defencenet.

Εκφράζει όλη την αγωνία του για το γεγονός ότι σε λίγο θα καταργηθούν τα ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα θα πηγαίνουν σε δίγλωσσα και κατά βάση θα διδάσκονται τα Γερμανικά, κρατώντας τα Ελληνικά μόνο για...συνεννόηση!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου