ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με εισηγήτρια την Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Σταυρούλα Ξουλίδου και επερωτώντες τους βουλευτές κ. Τέρενς Κουίκ, κ. Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, κ. Βασίλειο Καπερνάρο, κ. Παύλο Χαϊκάλη και κ. Νότη Μαριά για τα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναδείχθηκαν θέματα που «καίνε» ακόμη και σήμερα τη λειτουργία των δημόσιων Γυμνασίων και Λυκείων.

 Οργανικά κενά, σχολική στέγη, θέρμανση και μεταφορά μαθητών, μειονοτικά σχολεία, λειτουργία μουσικών και αθλητικών πρότυπων Γυμνασίων- Λυκείων, σχολεία ειδικής αγωγής, υποσιτισμός μαθητών, εκκλησιαστικά σχολεία, προβλήματα λειτουργίας σχολείων ΕΠΑΛ, κατάργηση ειδικοτήτων ΤΕΣ, κλείσιμο κέντρων ημέρας αυτιστικών παιδιών, καθώς και η ανάδειξη μαθητικών συμβουλίων.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα πήραμε αόριστες, ασαφείς και γενικόλογες απαντήσεις. Στο μόνο θέμα που δεσμεύτηκε ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος ήταν πως δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στο τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έως το σχολικό έτος 2016-2017.

Εν αναμονή της έμπρακτης λύσης κάποιων από τα ανωτέρω προβλήματα θα είμαστε πάντοτε θιασώτες της σημερινής παράλογης κατάστασης που επικρατεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πλήττει τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου