ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


«Η ομιλία του αρμόδιου Υπουργού κ. Στυλιανίδη, στη διάρκεια του χθεσινού έκτακτου συνεδρίου κινήθηκε σε γενικού χαρακτήρα τοποθετήσεις επιτείνοντας την αβεβαιότητα που διακατέχει το σύνολο της Αυτοδιοίκησης.

Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του Υπουργείου, συγχαίροντας τους ΟΤΑ για τη συμμετοχή τους στο δημόσιο χρέος με ποσοστό κάτω του 1% επί του ΑΕΠ ενώ δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για τα επίμαχα θέματα που είναι το ύψος και η τακτικότητα της χρηματοδότησης για το 2013,η διαθεσιμότητα των εργαζομένων, το πρόγραμμα αυτεπιστασίας. Αντιθέτως ανέφερε ως ελάφρυνση και τόνωση της ρευστότητας για τους ΟΤΑ, τις περικοπές σε μισθούς και δώρα που θα υποστεί το σύνολο των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης με βάση το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Η υποχρηματοδότηση των Δήμων, έρχεται να προστεθεί στην οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης και του προσωπικού της.

Η Κυβερνητική Τρόικα εκτελεί πιστά τις Μνημονιακές επιταγές, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γερμανού Υπουργού έχοντας έχει εκχωρήσει στον Γερμανό Υπουργός κ. Φούχτελ, ο οποίος περιοδεύει στη χώρα αποτιμώντας τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες προκύψουν από την εκποίηση της δημοτικής περιουσίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου