ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


«Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΠΕΣΕ 50%, ΕΝΩ ΣΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ»

«Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ»

«ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΗΣ»

 Γρεβενά σε πορεία κατάρρευσης. Αιχμή του δόρατος η αγροτοκτηνοτροφία που βιώνει τις χειρότερες εποχές των τελευταίων 60 ετών.

Αυτό το δραματικό μήνυμα κατεγράφη στη δίωρη σύσκεψη που είχαν σήμερα στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών τρεις Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, αλλά και συνεταιριστικών οργανώσεων.

Η σύσκεψη έγινε με την παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, του Τομεάρχη Γεωργίας Κώστα Γιοβανόπουλου και της Τομεάρχη Ενέργειας Ραχήλ Μακρή, σε εκπλήρωση δέσμευσης μετά από αίτημα των αγροκτηνοτρόφων, πριν από 38 μέρες, όταν ο Τέρενς Κουίκ είχε επισκεφθεί και πάλι τα Γρεβενά. Αίτημα να ασχοληθεί το Κίνημα ενεργότερα με τα προβλήματά τους,

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν τα εξής:

  1. Το 2012 η παραγωγή του γάλακτος έπεσε στο 50% σε σχέση με την παραγωγή του 2011.
  1. Την άνοιξη του 2013 υπολογίζεται ότι τα Γρεβενά θα μείνουν με τα μισά αιγοπρόβατα.
  1. Οι κτηνοτρόφοι, αδυνατούν να προμηθευτούν ζωοτροφές διότι τους χρωστούν μεγάλα ποσά οι έμποροι γάλακτος. Γαλακτοβιομηχανίες αλλά και εταιρίες παραγωγής τυριού.
  1. Χάνονται ελληνικές φυλές αιγοπροβάτων (με αντικατάσταση φυλών από το εξωτερικό) με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να αλλοιωθεί η αυθεντικότητα ενός καθαρόαιμου ελληνικού προϊόντος, της φέτας, η οποία είναι από τα βασικά εξαγώγιμα κτηνοτροφικά προϊόντα.
  1. Οι αγρότες δεν θα αντέξουν τη δραματική αλλοίωση που επιφυλάσσει το Μνημόνιο ΙΙΙ, στην επιστροφή του ΦΠΑ, στο ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου αλλά και στην επερχόμενη φορολόγηση γης.
  1. Χρήζει η άμεση διευθέτηση της χρήσης γης για αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς, όπως ελέχθη, «τα σύγχρονα τσιφλίκια απομυζούν τους αγρότες από υψηλά ενοίκια».
Στους τρεις Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παραδόθηκε υπόμνημα τριών σελίδων από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Γρεβενών Στέφανο Ράπτη και το γεωπόνο της Θανάση Φωλίνα.

Στη συνέχεια η ομάδα των Βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε κοινή δράση, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών όπου συζητήθηκαν τα θέματα αστυνόμευσης της περιοχής, κυρίως στο κομμάτι της λαθρομετανάστευσης.

Αργά το μεσημέρι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Κώστας Γιοβανόπουλος είχαν σύσκεψη με Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής τόσο των Γρεβενών όσο και κλιμακίου από την Κοζάνη, για οργανωτικά θέματα εν’ όψει των προσυνεδριακών εκδηλώσεων στην πορεία προς το ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριο που εξήγγειλε για τα τέλη Απριλίου ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Την ίδια ώρα, η Βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, η οποία έχει υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία της όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Γρεβενών και ενημερώθηκε από το Διοικητή του για τα προβλήματα δυσλειτουργίας, όπως εξάλλου συμβαίνει, λόγω Μνημονίων, στη συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα.

Τέρενς Κουίκ και Κώστας Γιοβανόπουλος θα επισκεφθούν απόψε τα Ιωάννινα, όπου θα βρίσκεται και ο Βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Νταβρής υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται οι Εκλογικές Περιφέρειες της Ηπείρου.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο., επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο Βέροιας στο γραφείο της, όπου είχαν και συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων των τοπικών ΟΤΑ.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που στραγγαλίζει όλους τους Δήμους της χώρας «με εμφανή σκοπό σαλαμοποιημένοι να παραδοθούν σε ιδιωτικές εταιρείες» όπως τόνισε με έμφαση ο Τέρενς Κουίκ.

Πριν από την αναχώρησή τους από τη Βέροια για τα Γρεβενά, οι δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκαν και κλιμάκιο του Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών που οργανώνει δωρεάν διανομή τροφίμων στους τρίτεκνους, σε ποσότητες ανάλογες με την οικονομική τους κατάσταση, εν’ όψει της Πρωτοχρονιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου