ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ


Η υπ. αριθμόν 3359/24/10/12 ερώτηση της Βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταυρούλας Ξουλίδου θίγει μια πολύ σημαντική παράμετρο οικονομικής αλλά και περιβαλλοντολογικής «επιβίωσης», της παροχής φυσικού αερίου στο Κιλκίς.

 Στο νομό Κιλκίς, που πλήττεται από δριμύ χειμώνα, αν και εφάπτεται του βασικού άξονα μεταφοράς του φυσικού αερίου, δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης. Αν και υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, το δίκτυο υφίσταται, και οι νέες οικοδομές διαθέτουν την ανάλογη εγκατάσταση, καθώς και τα καίρια δημόσια κτήρια, το δίκτυο εξακολουθεί να βρίσκεται σε αχρηστία και να φθείρεται ανεπανόρθωτα.

Αλλεπάλληλες ενέργειες έχουν γίνει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα χωρίς όμως η πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί και να ανταποκριθεί. Οι πολίτες του Κιλκίς εξακολουθούν να εμπαίζονται και να παραπλανούνται, χωρίς να βρίσκουν λύση στο αδιέξοδο τους.

Με την συγκριμένη ερώτηση προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε την πολιτεία, η οποία όμως θεώρησε ανάξιο λόγου το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν μπήκε στην διαδικασία απάντησης της ερώτησης.

Θεωρούμε απαράδεκτη την στάση της συγκυβέρνησης έναντι τέτοιου μεγέθους προβλημάτων και ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσει την στάση της. Τονίζουμε όμως ότι τέτοιου είδους απαξίωση τόσο σοβαρών προβλημάτων επιτείνει τόσο την κοινωνική δυσφορία όσο και την κατακραυγή. Οφείλετε θεσμικά να επιλύσετε το ζήτημα όταν ο Ελληνικός λαός ζει στα όρια της εξαθλίωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου